Osijek
NA PRAVOS-U 3. KONGRES STUDENATA SOCIJALNOG RADA

Za svako mjesto čak pet kandidata
Objavljeno 17. svibnja, 2024.
Glavni je motiv studenata sveučilišnog studija Socijalni rad želja za pomaganjem drugima i želja da se ispravi socijalna nepravda, nejednakost u društvu, da se na neki način osjeti važnost pomaganja i da ne zaboravimo one najugroženije i marginalizirane, poručila je studentica Arnela Beneš, predsjednica Organizacijskog odbora 3. Kongresa studenata socijalnog rada koji je u četvrtak počeo s radom na Pravnom fakultetu u Osijeku.

Istaknula je također da će na ovom dvodnevnevnom Kongresu predavanja održati 16 sudionika koji će studentima prenijeti teorijska i praktična znanja i iskustva.

- Ovo je odlična prilika da se studenti međusobno povežu i još bolje upoznaju te nauče nešto novo. Studenti su zapravo jako zainteresirani i sviđa im se ovakav način organizacije - kazala je Beneš izrazivši nadu da će svatko moći pronaći nešto što želi u budućnosti raditi.

Za obnašatelja dužnosti župana OBŽ-a Matu Lukića socijalni je rad jednak izazovu jer je, kaže, današnje društvo puno izazova, kao što je to i sam život.

- Možemo reći da su iz sustava socijalne skrbi svim našim sugrađanima prava zajamčena, međutim na terenu je situacija nešto drukčija te ćemo uz pomoć studenata i socijalnih radnika razvijati nove usluge kako bismo osnažili sam sustav na području naše županije - zaključio je Lukić.

Romano Kristić, pomoćnik pročelnika za zdravstvo i osobe s invaliditetom u Upravnom odjelu za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Grada Osijeka, kaže kako od samog početka podržavaju studij Socijalni rad s kojega izlazi već treća generacija studenata.

- Ovaj je Kongres primjer dobre prakse gdje zapravo studenti otvaraju vrlo aktualne teme, pokazuju se kompetentnima i sposobnima za uključenje u sve tokove socijalnog rada. Kroz dugačke prakse koje studenti odrađuju, također i u gradskoj upravi, imaju doticaj s korisnicima i stvarnim situacijama - naglasio je Kristić, dodajući kako nakon završetku studija studenti imaju priliku vrlo brzo naći posao i uključiti se aktivno u kreiranje boljeg društva.

Prijediplomski studij socijalnog rada pokrenut je 2017. godine, a na inicijativu samih studenata 2020. godine pokrenut je i diplomski studij, podsjetio je dekan Pravnog fakulteta u Osijeku Tunjica Petrašević, napominjući kako je interes izuzetno velik - na svako mjesto konkurira čak pet kandidata, i to većinom gimnazijalaca. U prvu se godinu preddiplomskog studija upisuje 60 studenata, a na Studiju trenutačno studira 400 studenata.

T. Prisina
Možda ste propustili...

NISU ZA PUTNIKE, NEGO ZA OBUKU NOVIH VOZAČA

Tramvaji su opet na tračnicama

TRŽNICA D.O.O. DODJELJUJE 78 CERTIFIKATA

Proizvodi s lokalne njive na stol

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana