TvObzor
DOKUMENTARNA SERIJA “PRIRODA I PRIJATELJICE”

Utočišta za najljepši mogući odmor
Objavljeno 17. svibnja, 2024.

Televizijska autorica, spisateljica i komičarka Sandi Toksvig pokazat će nam neke od najljepših krajolika u Škotskoj i Engleskoj. U pratnji zanimljivih i duhovitih žena tražit će idealno mjesto za bijeg od svakodnevice. Prva epizoda dokumentarne serije "Priroda i prijateljice" ("Extraordinary Escapes") bit će prikazana u petak, 17. svibnja, na HTV2 u 13.30.Vlasnici nekih od najljepših kuća za odmor dali su ključeve Sandi i njezinim gošćama. Sve su izgrađene i uređene tako da odaju počast prelijepom krajoliku koji ih okružuje. Vidjet ćemo svjetionik na privatnom otoku u blizini škotskoga otoka Skyea, prelijepu kuću na drvetu u dolini Wye, jedini prirodni rezervat u Engleskoj u kojem se može prenoćiti... Svaka epizoda snimljena je u drugoj regiji i predstavlja skrivena utočišta za najljepši mogući odmor. U tom miru i tišini Sandi će imati priliku bolje upoznati svoje slavne gošće.

U prvoj epizodi Sandi Toksvig druži se s uglednom glumicom Alison Steadman. Otkrit će da je zvijezda televizijskih serija "Gavin i Stacey" te "Ponos i predrasude" velika ljubiteljica prirode, pa će je odvesti u divlje predjele Suffolka. U šetnji zaštićenom obalom otkrit će impresivan martello-toranj iz 19. stoljeća. Nekadašnju ruševinu novi su vlasnici s ljubavlju preuredili u prekrasnu kuću koja do kraja iskorištava prednosti panoramskog pogleda na more i plažu.

Sandi i Alison povezat će se s prirodom na imanju od 2000 hektara posvećenom očuvanju flore i faune. Odsjest će u restauriranoj kući iz 17. stoljeća koja ima vlastiti opkop. Alison će otkriti sklonost traženju gljiva. Obilazeći prirodu, doći će do kućice u krugu srednjovjekovne priorije, koja stoljećima pruža gostoprimstvo putnicima, a gosti i danas ondje mogu naći utočište. U opuštenom druženju Alison će Sandi ispričati više o svom životu i glumačkom poslu. D.M.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRVA EPIZODA NA RASPOREDU JE 17. LIPNJA

“Metropolitanci” ponovno na HRT-u

2

EXIT IMA VJEROJATNO NAJJAČI OVOGODIŠNJI ELEKTRONSKI LINEUP NA SVIJETU

Od legendi do predvodnika nove generacije

3

IVAN DORIAN MOLNAR

Spreman sam raditi koliko god treba, i na Euru i na Olimpijskim igrama