Novosti
POTPREDSJEDNIK VLADE

Anušić: Kadrovska križaljka je
gotova, bitne stvari dogovorene
Objavljeno 14. svibnja, 2024.
Tvrdi da nema ultimatuma i "onoga što se voli reći - ako to ne bude, mi nećemo". Imena će, kaže, objaviti premijer

ZAGREB - Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić izjavio je u utorak, ne otkrivajući detalje, da je kadrovska križaljka između HDZ-a i Domovinskog pokreta završena te bitne stvari koje su ključne za funkcioniranje nove vlade i konstituiranje prve sjednice Sabora dogovorene.

"U ovom trenutku o svemu se razgovara. Ključne stvari koje su bile bitne za koaliciju, za suradnju su dogovorene", kazao je Anušić koji je sudjelovao na obilježavanju Dana Sveučilišta obrane i sigurnosti "Dr. Franjo Tuđman".

Ne želeći otkrivati imena, istaknuo je da je kadrovska križaljka gotova, a imena će, kaže, objaviti premijer.

"Uglavnom, manje-više bitne stvari koje su ključne za funkcioniranje nove buduće vlade i konstituiranje prve sjednice sabora su dogovorene", naglasio je.

Tvrdi da nema ultimatuma i "onoga što se voli reći - ako to ne bude, mi nećemo".

"Koalicija podrazumijeva obje strane koje se moraju dogovoriti, biti razumne u tim razgovorima, naravno uvažiti određene zahtjeve obje strane i temeljem toga složiti zajedničku vladu koja će imati program, koji će imati interes za Hrvatsku i hrvatski narod. To je ključno", rekao je Anušić.

Prihvatljiv mu je prijedlog Stephena Bartulice da se otvori muzej kojim bi se odala počast žrtvama komunističkih zločina, a o prijedlogu DP-a da se preispita sve u vezi pandemije covida-19, Anušić rekao je da je stvar dogovora.

"Sve ove nijanse koje ste spomenuli, one su stvar dogovora i pregovora, razgovora koji će trajati svo ovo vrijeme dok budemo obnašali dužnost zajedničke koalicijske vlade. To nisu stvari koje su toliko ključne i bitne da bi se stavile u koalicijski sporazum, to su stvari koje će se redom i nekim redovnim funkcioniranjem rješavati jedno po jedno", istaknuo je.

Dodaje i da nema potrebe za komuniciranje putem medija te da s DP-om razgovaraju uz međusobno uvažavanje.

"I kad govorim o onome što je gospodin Bartulica tražio to nije  nikakav problem i naravno mi se s njim slažemo i to će se tako i učiniti i napraviti", kazao je.

(Hina)

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SVI KOJI ŽELE PRUŽITI VRHUNSKU USLUGU TRAŽE DOMAĆU RADNU SNAGU

Bez pristojne plaće i smještaja, slavonski sezonci desetkovani

2

NA KOMUNALNOM ODLAGALIŠTU PETROVAČKA DOLA KOD VUKOVARA

U masovnoj grobnici najmanje deset tijela

3

PRIJEPORI OKO PUPOVCA NA ČELU ODBORA I ŠTO TO POKAZUJE

Plenković održao zadovoljnom srpsku manjinu, a DP-u ipak sačuvao obraz