Regija
USPJEH ‘’DORE’’ NA DRŽAVNOM PRVENSTVU

Našičke mažoretkinje idu na Europsko prvenstvo
Objavljeno 13. svibnja, 2024.
NAŠICE - Našičke mažoretkinje "Dora" na 27. Državnom prvenstvu u mažoret plesu, održanom u Varaždinu, postigle su sjajne rezultate i izborile odlazak na Europsko prvenstvo koje će se održati krajem kolovoza u Beogradu. Natjecale su se u juniorskim i kadetskim disciplinama, u solo i duo nastupima.

U nastupima Prvog i Višeg koraka osvojile su 40 zlatnih medalja. U kategoriji solo juniorki Petra Ćatić osvojila je srebro, a duo juniorke Petra Haumuller i Vanesa Perković broncu. U kategoriji solo juniorki Petra Hodanovac zauzela je 4. mjesto, a Sara Bošnjak 5. mjesto. U kategoriji solo kadetkinja Tia Lončarević zauzela je 4. mjesto. U kategoriji formacija kadetkinje su osvojile 4. mjesto, a juniorke 6. mjesto.

Našičke mažoretkinje osvojile su i Nagradu hrvatskih mažoretkinja ‘‘Stanko Mazor‘‘ koja se dodjeljuje za najveći timski doprinos razvoju mažoret plesa u 2024. godini.

Na državnom natjecanju sudjelovalo je četrdesetak mažoret timova iz dvadesetak gradova i općina. Mažoretkinje su se natjecale u kadetskim, juniorskim i seniorskim disciplinama štapom i palicom po grupama te u solo i duo nastupima s ukupno 40 formacija, 46 neformacija i 239 nastupa Prvog i Višeg koraka.

Sudjelovalo je više od 1000 mažoretkinja, a koje su uoči natjecanja prodefilirale varaždinskim trgom. S.F.
Možda ste propustili...

ODRŽANA 144. IZBORNA SKUPŠTINA HPD-A RODOLJUB VIROVITICA

Antun Rohtek treći put predsjednik

U SUBOTU NA KUPALIŠTU POLOJ

Besplatni dermatološki pregledi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

JAVNOLINIJSKI PRIJEVOZ DOSTUPAN SVIMA

Prodaja prijevoznih karata porasla 91 %

2

OSNOVNE ŠKOLE ŽUPANJSKE POSAVINE

Ispratili su 292 osmaša, upisali 286 prvašića, za sada ukupno 2236 đaka

3

LJETNI VOZNI RED

Autobus vozi i do Gradskih bazena