Ekonomija
RAZMIŠLJATE O PROMJENI POSLA?

Napravite zaokret u karijeri: Arriva Hrvatska zapošljava
Objavljeno 14. svibnja, 2024.
Vodeći hrvatski autoprijevoznik nudi stabilna primanja i fleksibilno radno vrijeme

Na poslu provodimo puno vremena i zato ne treba iznenaditi što se mnogi pitaju što to znači imati dobrog poslodavca. Iako se na prvu može učiniti kako je odgovor na ovo pitanje kompliciran, on je zapravo vrlo jednostavan - dobar je poslodavac onaj koji brine o potrebama svojih zaposlenika i gradi ugodno radno okruženje u kojem se njegovi zaposlenici osjećaju dobro.

Ovo je već dugo velika tema na globalnoj razini pa tako i u Hrvatskoj, a neka istraživanja sugeriraju da način na koji se tvrtke odnose prema svojim zaposlenicima može uvelike utjecati na procese donošenja odluka kod kupaca ili korisnika usluga, pri čemu 90 posto njih kaže da im je važno kako se tvrtke odnose prema svojim zaposlenicima.

Mnogi su zaposlenici iscrpljeni, rade više nego ikad prije i na poslu doživljavaju tzv. izgaranje. To povećava utjecaj koji poslodavci mogu imati na opću dobrobit svojih zaposlenika, stoga nam se čini razumnim reći da je uloga dobrog poslodavca prihvatiti zaposlenike onakvima kakvi jesu, sa svim njihovim emocijama, različitostima i potrebama, a to onda neće donijeti samo pozitivan učinak za tvrtku već i na šire društvo.


Izražavanje zahvalnosti i priznavanje postignuća imaju veliki učinak na zaposlenike. Rade više, postaju lojalniji i produktivniji. S druge strane, ako ne prepoznajete i ne cijenite svoje zaposlenike, naći ćete se s demotiviranom radnom snagom koja nije prikladna za vođenje uspješnog poslovanja.

 

Svjesni su toga i u tvrtki Arriva, vodećem hrvatskom autobusnom prijevozniku, koji u Hrvatskoj zapošljava oko 1000 zaposlenika. Uslijed povećane potrebe za novim vozačima u svojoj aktualnoj kampanji "Pravac prema novoj karijeri" potencijalnim novim zaposlenicima Arriva nudi stabilne prihode i sigurno i fleksibilno radno mjesto u ugodnom okruženju. Sigurni smo kako će naši čitatelji u ovome prepoznati neizostavnu ponudu svakog poslodavca u svakom oglasu za posao, no Arriva iza sebe ima argumente koji potvrđuju da je u njezinom slučaju uistinu tako.

 

Najprije, vizija Arrive jest doprinijeti budućnosti u kojoj je putnički prijevoz najbolji izbor, a da bi bilo tako potrebni su im zadovoljni i motivirani vozači, stoga kao odgovoran poslodavac ova tvrtka vodi brigu o zadovoljstvu zaposlenika te konstantno radi na poboljšanju njihovog položaja. Arriva vozačima i vozačicama, te onima koji to žele postati, nudi mogućnost obuke i stjecanja svih potrebnih dozvola za upravljanje autobusom, dok postojećim zaposlenicima nudi mogućnosti mentorstva, edukacija i profesionalnog napretka.

 

"Vozači i vozačice su temelj i ključ uspjeha našeg poslovanja, a njihove vještine, profesionalnost i kvaliteta obavljanja posla u konačnici određuju i kvalitetu usluge koju pružamo našim putnicima. Osim toga, zaposlenici u Arrivi imaju svoj sindikat i kolektivni ugovor koji jamči njihova prava, a kompanija nudi konkurentne plaće i ugodno radno okruženje. Uz to, zaposlenici redovito primaju neoporezive nagrade za rezultate, kao i stimulacije," ističe član Uprave Arrive Hrvatska Saša Ilić.

 

Tome u prilog ide i niz Arrivinih internih aktivnosti koje imaju za cilj unaprijediti položaj zaposlenika, poput interne kampanje na razini grupe "U Arrivi mogu biti ono što jesam" koja je nastala u sklopu Strategiju raznolikosti i uključivosti. Prepoznavši snagu raznolike radne snage, grupa za cilj ima povećati broj vozačica u odnosu na prethodnu godinu te imati 40 posto žena na voditeljskim i rukovoditeljskim pozicijama. Također, Arriva Hrvatska trenutno zapošljava i 24 osobe s invaliditetom, koji su integralni dio kompanije i daju izniman doprinos njenome radu.

 

Aktualna kampanja zapošljavanja obraća se svim potencijalnim vozačima autobusa, bez obzira na prethodno radno iskustvo, no poseban fokus stavlja na žene, koje su podzastupljene u ovom području. Arriva u Hrvatskoj zapošljava približno 230 žena, od čega su samo dvije vozačice, dok 24 posto zaposlenika kompanije čine žene.

 

"Žene su važan dio naše kompanije, stoga je Arriva osnovala Društvo žena Arrive Hrvatska koje nosi ime "Arriva Lavice", kako bi osnažili poziciju žena unutar kompanije, ali i u društvu općenito. Društvo okuplja sve zaposlenice Arrive u Hrvatskoj s ciljem međusobnog pomaganja i osnaživanja te promicanja uključivosti i raznolikosti. Društvo djeluje kako bi omogućilo zaposlenicama mogućnost da se međusobno upoznaju, surađuju, da si pomažu, razmjenjuju vrijedna iskustva te rade na osobnom razvoju, bilo poslovno ili privatno. Najjednostavnije rečeno, Društvo žena Arrive Hrvatska zastupa najbolje interese žena. Društvo je već provelo niz donacijskih aktivnosti, najviše orijentiranih prema obiteljima i mladima, na područjima gdje kompanija djeluje", ističe Marija Andrašević, predsjednica društva i stručna suradnica u kontrolingu u Arrivi.

 

Ako razmišljate o promjeni posla ili čak zaokretu u karijeri, javite se na natječaj za vozača ili vozačicu autobusa putem poveznice.

 

Arriva grupa je jedan od najvećih operatora putničkog prometa u Europi, s prisutnošću u 10 zemalja i s oko 35 500 zaposlenika. Godišnje ostvaruje oko 1,5 milijardi putovanja. U Hrvatskoj, Arriva upravlja s 600 vozila i zapošljava više od 1000 ljudi. Arriva prevozi putnike u 15 županija i na 9 otoka, s jakim prisustvom u Slavoniji i Baranji gdje djeluje u svim županijama,  a  osim  usluga  prijevoza  Arriva  u  Slavoniji  vodi  i turističke, agencije te ima servisne centre za održavanje vozila. U Slavoniji i Baranji, Arriva zapošljava više od 400 zaposlenika, upravlja s devet autobusnih kolodvora i ima značajan udio u županijskom prijevozu, posebno u Osječko-baranjskoj i Požeško-slavonskoj županiji.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana