Osijek
Osijek Wine & Walk 2024.

OD VINSKE ŠETNJE DO VEČERNJEG PARTYJA
Objavljeno 11. svibnja, 2024.

Jeste li znali da je grad na Dravi prvo mjesto u Hrvatskoj u kojem se održava urbana inačica wine and walk koncepta? Pod pokroviteljstvom grada Osijeka Turistička zajednica grada Osijeka i ove godine organizira Osijek Wine and Walk, izuzetno iskustvo koje spaja enogastronomsku ponudu i urbanu šetnju najljepšim gradskim lokacijama.

 

Ovaj događaj, koji će se održati 25. svibnja, jedinstvena je prilika za istraživanje lokalnih vinskih i gastronomskih delicija kroz šetnju prepoznatljivim znamenitim dijelovima grada kao što su Trg slobode, Prolaz Vanje Radauša, Sakuntala parka, Park kralja Krešimira, Rondel i predivna barokna Tvrđe.

 

Sudjelovanje u Wine and Walku zahtijeva uplatu "bećarine", simboličnog (a nekoć i stvarnog) nameta koji su nekadašnji stanovnici Tvrđe plaćali za korištenje javne rasvjete tijekom noćnih sati, takoreći za skitanje gradom. Sudionici će za ovu naknadu uz startni paket dobiti i stručno vodstvo kroz pet turistički atraktivnih lokacija na kojima će moći uživati u kapljicama deset osječkih proizvođača vina, ukusnim obrocima, ali i zanimljivim interaktivnim aktivnostima te glazbenim performansima.

 

U sklopu Osijek Wine & Walka pozivani su svi sugrađani i gosti na Urban Wine Party, koji će se održati u subotu, 25. svibnja, na trgu koji je nekad bio poznat kao Vinski trg, a danas je Trg Sv. Trojstva u baroknoj Tvrđi Osijeka. Ovaj događaj, besplatan za posjetitelje, kulminacija je dana posvećenog vinu i druženju, vraćajući u život vinsku tradiciju stare Tvrđe, koja je stoljećima bila središte trgovanja vinima regije.

 

Središnji gost večeri bit će Damir Urban sa svojom četvorkom, čije će energične melodije dodatno obogatiti večer. Osim izvanredne glazbe sudionici će imati priliku uživati u vrhunskim vinima iz osječke okolice i delicijama iz poznatih osječkih restorana u prigodnim gastrokućicama.

 

Događaj je savršena prilika za sve ljubitelje vina i one koji žele doživjeti jedinstvenu urbano-vinsku atmosferu u povijesnom središtu Osijeka. Pridružite se i osjetite duh prave osječke gostoljubivosti i zabave.

 


Projekt Turističke zajednice grada Osijeka, pod nazivom Osječka vinska baština, podržavaju partneri Hrvatska turistička zajednica, Grad Osijek, Osječko-baranjska županija, Turistička zajednica Osječko-baranjske županije i Glas Slavonije d. d.

PROMO

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana