Crna kronika
UHIĆENA DVA VUKOVARCA

Krali 34 puta u 5 županija
Objavljeno 11. svibnja, 2024.
Na meti lopova najčešće su bili kafići, iz kojih su uglavnom krali novac i piće
Dva muškarca s područja Vukovara su, nakon opsežne kriminalističke obrade u kojoj je sudjelovalo istražni tim iz pet policijskih uprava u Hrvatskoj, osumnjičena za ukupno 34 krađe, a ukupna se šteta cijeni na više od 26.000 eura. Kako stoji u priopćenju PU vukovarsko-srijemske, djelatnici PU osječko-baranjske, Sektora kriminalističke policije, Službe općeg kriminaliteta u suradnji s Upravom kriminalističke policije MUP-a, Općinskim državnim odvjetništvom u Osijeku i djelatnicima PU vukovarsko-srijemske, proveli su kriminalističko istraživanje protiv 46-godišnjaka i 35-godišnjaka s područja Vukovara. Sumnjiči ih se za 34 kaznena djela teške krađe i krađe, a u lopovluk su išli u Osijeko-baranjsku, Vukovarsko-srijemsku, Brodsko-posavsku, Virovitičko-podravsku i Varaždinsku županju.

Policija Vukovarce sumnjiči da su između ožujka 2023. i travnja ove godine, u gradovima ovih pet županija, provalili u više desetaka ugostiteljskih objekata, prostorija drugih tvrtki i vozila iz kojih su ukrali novac, oružje, novčanik s dokumentima i alkoholna pića. Ukupno su provalama napravili štetu od najmanje 26.300 eura. U Vukovarsko-srijemskoj županiji provalili su u dva ugostiteljska objekta u Starim Mikanovcima, pet kafića u Cerni te dva kafića u Vukovaru. Protiv osumnjičenih je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava.

Kriminalističku obradu nad osumnjičenim dvojcem proveli su i slavonskobrodski policajci, i to zbog pet provala na njihovu području. Konkretno ih se sumnjiči da su početkom veljače ove godine, na području općine Garčin i Oriovac, provaljivali u ugostiteljske objekte, trgovine i u jedan frizerski salon, gdje su otuđivali novac iz blagajni te su u jednom od lokala otuđili i cigarete. Materijalna šteta u ovih pet provala iznosi oko 2000 eura. Kaznene prijave protiv vukovarskih lopova dopunit će i policajci iz Osijeka, Virovitice i Varaždina. Konačna šteta mogla bi biti i veća, jer su prilikom provaljivanja lopovi oštetili i više vrata i prozora. Zbog ovog niza lopovluka prijeti im zatvorska kazna.

Još su dva lopova otkrivena nakon kriminalističkih istraživanja policajca iz Postaje granične policije Županja. Oba lopovluka zbila su se nedavno u Babinoj Gredi. Kako je priopćila policija, 24-godišnjak se sumnjiči da je iskoristio odsutnost vlasnika i provalio u kuću 47-godišnjaka u Babinoj Gredi, iz koje je ukrao razne predmete: alat, obuću, audioopremu, pribor za jelo, boce alkoholnih pića, čime je vlasnika, prema njegovoj procjeni, oštetio za iznos od nekoliko tisuća eura. Protiv osumnjičenog je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava. U policijskoj evidenciji završio je i maloljetnik, i to zbog pokušaja krađe. Njega se sumnjiči da je 28. travnja pokušao provaliti u prostor škole u Babinoj Gredi.

Milan Bugarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike