Autoglas
FRONTERA OPEL OTKRIO PRVE FOTOGRAFIJE

Prostran i zabavan SUV na struju i kao hibrid
Objavljeno 7. svibnja, 2024.
Uspravna silueta prednjeg dijela, ali i jedinstvene proporcije nove Frontere ujedinjuju funkcionalnu i prostranu kabinu
Opel je prošlog mjeseca otkrio prve fotografije nove Opel Frontere, koja će od početka biti dostupna u električnoj verziji, a kupci će se također moći odlučiti za verzije s 48-voltnim hibridnim pogonom. Uspravna silueta prednjeg dijela vozila i jedinstvene proporcije nove Frontere ujedinjuju funkcionalnu i prostranu kabinu. Novi Opelov znak "munje" slavi svoju premijeru na serijski proizvedenom modelu gdje je istaknut u središtu Opel Vizora.

Crni "vizor" daje prednjem dijelu Frontere jedinstveni identitet i neprimjetno integrira prednja svjetla Eco LED s automatskim dugim svjetlima i središnje smještenom Opelovom "munjom". Bočni pogled otkriva upečatljiv C-stup koji vizualno razdvaja prostranu kabinu. Naglašeni lukovi kotača i blatobrani drže automobil pripijenim uz cestu te novom modelu daju robustan i suvremen izgled.

Suvremen izgled nastavlja se i u unutrašnjosti, gdje pametna izvedba susreće praktična rješenja.

Pure Panel


Izduženi vodoravni ukrasni elementi na ploči s instrumentima i vratima vizualno proširuju prozračnu kabinu. Potpuno digitalni kokpit Pure Panel s dva zaslona veličine 10 inča i multimedijskim sustavom za informiranje i zabavu jednako privlači poglede kao i novi upravljač.

Novi model također nudi sve što je potrebno osobama koje se radije oslanjaju na vlastiti mobilni uređaj svojom inovativnom postajom za pametne telefone koja je dostupna uz nadoplatu. Nakon povezivanja s postajom preko namjenske aplikacije, korisnikov pametni telefon postaje upravljačka ploča sustava za informiranje i zabavu koja također može djelovati u kombinaciji s tipkama na upravljaču. Patentirana značajka Intelli-Seat na prednjim sjedalima, točnije utor koji smanjuje pritisak na trtičnu kost, jamči vrhunsku udobnost čak i tijekom dugih putovanja. Presvlake sjedala također su dostupne od potpuno održivog recikliranog materijala.

Puno prostora


Brojna pametna rješenja dodatno poboljšavaju zabavu. Primjerice, punjenje mobilnih uređaja lakše je zahvaljujući hlađenom bežičnom punjaču i dva USB priključka sprijeda te još dva USB priključka u drugom redu. Veći uređaji koje inače nije lako odložiti u kabini, kao što su tableti, sada se mogu sigurno pohraniti u središnjoj konzoli zahvaljujući savitljivoj traci koja ih drži na mjestu. Dodatni otvoreni prostori za pohranu u kabini mogu primiti manju ručnu prtljagu. Putnici u drugom redu mogu upotrijebiti džepove za pametne telefone u naslonima prednjih sjedala.

Nova Frontera je "na ti" s prtljažnikom. Kada su stražnja sjedala podignuta, Frontera nudi više od 460 litara prostora za prtljagu, a kada su sjedala spuštena, obujam prtljažnika povećava se do 1600 litara. Dodatnu svestranost omogućuje stražnja klupa djeljiva u omjeru 60:40, a u osnovnoj opremi dolazi i podnica prtljažnika podesiva u dva nivoa. Kupci koji na putovanje trebaju ponijeti još više prtljage ili žele potpuno iskoristiti nosivost krova veću od 200 kg, mogu naručiti funkcionalne krovne nosače koji su dostupni uz doplatu.

Milan Bugarić
ELEKTRIFIKACIJA
Kupci mogu birati između potpuno električne verzije i visokoučinkovitih pogona s 48-voltnom hibridnom tehnologijom. Koji god pogon odabrao, kupac može očekivati uživanje u vožnji zahvaljujući odličnim postavkama podvozja. Inženjeri iz Rüsselsheima posebnu su pozornost posvetili optimizaciji kontrole nad vozilom i osiguravanju dobro poznatih Opelovih voznih svojstava, čak i pri velikim brzinama na autocesti. Nova Opel Frontera još jednom dokazuje da Opel ozbiljno shvaća svoja obećanja o elektrifikaciji.