Zdravlje
DIGITALNI ASISTENTI

Marljivo prati sve vaše korake i broji kalorije
Objavljeno 22. travnja, 2024.
Motivacije sigurno ima više nego dovoljno, jer svakodnevno kretanje donosi veće samopouzdanje
Jeste li ikada razmišljali o tome kako možete učiniti svoju svakodnevicu aktivnijom i zdravijom uz korake, potrošnju kalorija i dobrodošao unos svježeg zraka nakon zime? Motivacije sigurno ima više nego dovoljno, jer kretanje donosi veće samopouzdanje, više endorfina i bolje raspoloženje uz nižu razinu stresa te optimalnije zdravstveno stanje. Ali svi znamo da postoje dani kada nam je potrebno dodatno ohrabrenje. Upravo u takvim trenutcima na scenu stupaju pametni satovi sa svojim intuitivnim funkcijama i aplikacije. Serija pametnih satova Huawei Watch GT 4 donosi dobrodošlu inovaciju – prstenove za aktivnost.

10.000 koraka


Vjerojatno ne postoji osoba koja nije čula onu famoznu preporuku o optimalnom broju koraka koje trebamo napraviti u danu. Deset tisuća magična je brojka, zar ne? Ali to baš i nije posve istinito. Taj povijesni i praktični standard, koji potječe iz Japana, pojavio se šezdesetih godina prošlog stoljeća, kada su japanski proizvođači pedometara počeli plasirati svoje proizvode s ciljem poticanja tjelesne aktivnosti. Broj je odabran jer je simbol sreće i uspjeha, a nije znanstveno utvrđen kao optimalan broj koraka za zdravlje. Smjernica je bez obzira na to postala popularna i mnogima još uvijek služi kao jednostavan cilj dnevnog kretanja. Prvi u nizu Huawei Activity prstena služi za praćenje vaših pokreta. Prati koliko ste kalorija potrošili tijekom raznih aktivnosti i marljivo bilježi vaše korake. On vam olakšava postavljanje ciljeva vezanih uz potrošnju kalorija, vrijeme vježbanja i sate aktivnosti, te vam šalje motivirajuće podsjetnike koji će vam pomoći da postignete te ciljeve. Uz poboljšane algoritme, prstenje će snimiti potrošnju kalorija i kretanje čak i prilikom obavljanja kućanskih poslova. Redefinirana svrha aplikacija za praćenje koraka je potaknuti ljude na redovitu tjelesnu aktivnost, ne nužno da postignu točno 10.000 koraka dnevno.

U drugom Huawei Activity prstenu nalazi se ulaznica za svijet bolje kondicije. On prati vaše vrijeme vježbanja i pomaže vam da poboljšate svoju ukupnu sportsku izvedbu. Zdravstveni stručnjaci potiču pojedince da slijede smjernice koje preporučuju najmanje 150 minuta vježbanja umjerenog intenziteta ili 75 minuta vježbanja visokog intenziteta tjedno kako bi se održalo zdravlje kardiovaskularnog sustava. Redovita tjelovježba umjerenog do visokog intenziteta pomaže vašem općem blagostanju i fizičkoj kondiciji. Prstenovi precizno bilježe različite podatke o vašoj vježbi, prikazani na intuitivan način, tako da možete pratiti svoj napredak na svakom koraku.

Protiv sjedenja


Treći Huawei Activity prsten pomoći će vam da prevladate zamke sjedilačkog načina života i rada. Ako ste se ikada pitali sjedite li previše, ova značajka će vam pomoći da uključite što više kretanja u radni dan. Svaki sat kada ustanete i pomaknete se na bar jednu minutu unutar njega bilježi se u prstenu. Studije Svjetske zdravstvene organizacije upozoravaju na rizike dugotrajnog sjedenja, stoga ne zaboravite na redovite pauze, prema preporuci, bar jednom u sat vremena. Iako zvuči kao mali korak, prsten vas potiče da između 7 ujutro i 22 sata postignete najmanje 12 "bodova" ili aktivnih minuta unutar sata. Prihvatite pokret, tjelovježbu i kretanje za zdrav i zabavan stil života. Svaki korak, zamah i trud se računaju, stoga krenite na put prema zdravijem i sretnijem životu. M.R.
Redovita tjelovježba umjerenog do visokog intenziteta pomaže općem blagostanju i fizičkoj kondiciji

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike