TvObzor
DOBRO DOŠLI U “KRALJEVSTVO SNOVA” NA HTV2

Zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca
Objavljeno 19. travnja, 2024.
Nastaje novo zlatno doba mode prikrivajući mračnu i ponekad brutalnu kaljužu koja vreba ispod te blještave površine

Dobro došli u “Kraljevstvo snova”: zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca koje je oblikovala ekipa izvanrednih likova. U središtu ove priče su Bernard Arnault i François Pinault, dva nemilosrdna, ambiciozna francuska inovatora koja postaju ogorčeni protivnici u borbi za prevlast nad nekoć prestižnim, a sada propalim kućama visoke mode. Kako bi ih preobrazili u globalne brendove, oni regrutiraju kreativnu briljantnost četiriju čarobnjaka modnog dizajna.



Iz Londona stižu John Galliano i Alexander McQueen, ikonoklasti iz radničke klase koji drastično mijenjaju modu. Iz New Yorka dolaze Marc Jacobs i Tom Ford, dva američka sanjara koja kreću u obnovu dviju od najvećih europskih luksuznih modnih kuća. Ta četiri čarobnjaka prodaju tajkunima svoja imena u zamjenu za slavu i bogatstvo. U međuvremenu, tajnovita čarobnica stila Anna Wintour posreduje između svijeta trgovine i svijeta kreativnosti šireći i snažeći moć i utjecaj svojeg carstva Vogue.

I dok se sudbine tih sedam likova kreću prema zajedničkoj točki, nastaje novo zlatno doba mode prikrivajući mračnu i ponekad brutalnu kaljužu koja vreba ispod te blještave površine. Ali koji će od tih likova premoćno zavladati “Kraljevstvom snova”? Prvu epizodu četverodijelne britanske dokumentarne serije “Kraljevstvo snova” (“Kingdom of Dreams”) možete pogledati u utorak, 23. travnja, u 20.15 na Drugom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV2).

Prva epizoda: Svijetu visoke mode prijeti propast. Nekoć prestižne modne kuće su u rasulu. Christian Dior je pred bankrotom. Givenchyju nedostaje kreativnosti, guši se u učmalosti. Obiteljski sukobi prijete razdorom Kuće Gucci. Čini se da je propast neizbježna. Ali sve to će se promijeniti. Kad mu se pružila prilika da se dokopa Christiana Diora, mladi francuski tajkun Bernard Arnault ne gubi ni časa. Njegova nemilosrdna taktika priskrbljuje mu nadimak Vuka u Kašmiru. Njegov je cilj od Diora napraviti temelj na kojem će sazdati svoje carstvo luksuzne industrije. Ali on treba novu kreativnu krv kojom će osvježiti Dior i svoje ostale brendove.

U međuvremenu John Galliano probija se kao originalan i odvažan dizajner. Međutim, teško dolazi do financijskih sredstava i njegova mala londonska tvrtka teškom mukom preživljava. Anna Wintour, glavna urednica američkog Voguea, pomaže mu pronaći potporu, uz čiju će pomoć pokazati svoju briljantnost u Parizu. Nošena oduševljenjem kojim je Pariz dočekao Galliana, Wintour nagovara Arnaulta da se upusti u rizik s Gallianom i angažira ga kao ekskluzivnog dizajnera Givenchyja. Ali Galliano pred očima ima još veći cilj: ono što je Arnaultu najdragocjenije - mitsku Kuću Dior. D. Miklić
Možda ste propustili...

U KINIMA ZAIGRAO KRIMINALISTIČKI TRILER “UBOJITA SJEĆANJA”

Russell Crowe u misteriju potrage za ubojicom

“BEZGREŠNA” JE FILM OD ČIJEG TERORA NEMA BIJEGA

Sydney Sweeney je sestra Cecilia u krvavom hororu

Najčitanije iz rubrike