Novosti
FOKUS

Nađi: Birači prepoznali našu politiku i trud
Objavljeno 17. travnja, 2024.

Predsjednik Fokusa Davor Nađi izjavio je nakon objave prvih rezultata Državnog izbornog povjerenstva (DIP), po kojima koalicija Fokus-Republika dobiva dva mandata, da su zadovoljni što su birači prepoznali njihove politike, trud i rezultate.

"Velika većina stranaka uopće nije prešla prag i u tom pogledu mi smo svoj cilj ostvarili i s tim smo zadovoljni", izjavio je Nađi u izbornom stožeru u Zagrebu, dodavši da će se broj osvojenih mandata u konačnici vidjeti kad stignu svi listići, a oni se nadaju što više.

Nađi je istaknuo da kampanja nije bila ono čemu demokracija teži, te da su s jedne i druge strane bili upitni postupci koji su duboko polarizirali i micali fokus s rezultata i programa stranaka.

"Trudili smo se biti glas razuma i naravno da nam u takvoj situaciji nije bilo jednostavno komunicirati s biračima premda je dovoljno birača pokazalo da prepoznaju naše politike, trud i rezultate, te su nam oni dali povjerenje i ja im se na tome zahvaljujemo" dodao je Nađi.

Zaključio je da sa HDZ-om u koaliciju sigurno neće ići, dok su sa ostalima za koaliciju spremni ako njihove politike budu uvažene. H