Regija
OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIZOVAC

Projekte razvijaju uz sufinanciranja
Objavljeno 17. travnja, 2024.
BIZOVAC - U Edukativnom centru u Bizovcu u utorak navečer održana je svečana sjednica bizovačkog Općinskog vijeća, što je bio središnji dio programa obilježavanja Dana Općine Bizovac, utemeljene 17. travnja 1993. Sjednici, koju je vodio predsjednik Općinskog vijeća Nikola Lacković, nazočili su obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić, saborski zastupnik u prethodnom sazivu Sabora Goran Ivanović, načelnici susjednih općina, predstavnici društvenog i kulturnog života Općine Bizovac, općinski vijećnici i drugi.

Općinski načelnik Srećko Vuković u svom se osvrtu na prethodnu godinu dotaknuo različitih projekata koje je Općina provodila, od izgradnje komunalne i javne infrastrukture do ulaganja u školstvo, zdravstvo, socijalne programe, vatrogastvo, gospodarstvo, sport i udruge. Također, istaknuo je kako veliku pozornost pridaju demografskim programima i projektima.

– U tom smislu zasigurno nam je najvažnija dogradnja dječjeg vrtića, za što smo ove godine izradili projektno-tehničku dokumenatciju te ćemo aplicirati na neki od natječaja Europske unije. Uz to, Općina Bizovac godinama sufinancira prijevoz učenika srednjih škola, studenata i djece s posebnim potrebama, nudimo stipendije te nagrađujemo obitelji za svako novorođeno dijete – kazao je Vuković i dodao da se Općina osobito razvija u turističkom smislu, a u ponudi je i sve više privatnog smještaja.

Obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić čestitao je svim mještanima Općine Bizovac njihov dan naglasivši kako je to općina koja sjajno koristi svoj geoprometni položaj i blizinu grada Osijeka te razvija niz projekata sufinanciranih nacionalnim sredstvima i sredstvima Europske unije.

– Općina Bizovac sa svojih gotovo 4000 stanovnika jedna je općina u našoj županiji koja se snažno razvija u gospodarskom, kulturnom, turističkom i svakom drugom smislu, a pritom čuva povijesno nasljeđe ovoga kraja. Nema prepreka da tako bude i u budućnosti, a siguran sam da će Općina ustrajati na provedbi niza drugih projekata, od demografskih, socijalnih do infrastrukturnih – zaključio je Lukić.

Na sjednici su dodijeljena i općinska priznanja. D.S.R.
Možda ste propustili...

U OKVIRU PROGRAMA SVIBANJSKE GLAZBENE VEČERI

Acoustic Project

KONFERENCIJA ZA MEDIJE ISPRED VRTIĆA

Đurđenovački SDP: Stanje je neizdrživo

KAMPANJA POLICIJE POVODOM MEĐUNARODNOG DANA NESTALE DJECE

Na području PU vukovarsko-srijemske lani se tragalo za 22 djeteta

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DAN OTVORENIH VRATA KONIČKOG KLUBA PLETERNICA

Pripreme za konjički turnir sljedećeg vikenda

2

KAMPANJA POLICIJE POVODOM MEĐUNARODNOG DANA NESTALE DJECE

Na području PU vukovarsko-srijemske lani se tragalo za 22 djeteta

3

NASIPOM UZ SAVU

10. Mimohod jahača – sjećanje na obranu od poplave