Osijek
NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice
Objavljeno 15. travnja, 2024.
“Ponukani željom za promicanjem čitanja od najranije dobi i oblikovanjem dječje imaginacije pričama nade, hrabrosti i brige za druge, Evanđeosko teološko veleučilište u Osijeku pripremilo je dva događaja pod zajedničkim nazivom Prozori u maštu. Organizator je događaja knjižnica Evanđeoskog teološkog veleučilišta, koja je jedna od najvećih na ovom dijelu Europe, a ujedno je i prostor umjetnosti (http://www.evtos.hr/hr/o-visokoj-skoli/knjiznica/o-knjiznici;)", najavljuje Matej Sakač, mag. cult., dipl. knjiž., voditelj knjižnice.

Otvorenje Dječje knjižnice održat će se 23. travnja s početkom u 18 sati (Cvjetkova ulica 32), kada će biti predstavljene i dvije slikovnice, Karlo i veliko prikrivanje i Paolino prekoračenje vremena pred ekranom, autorice Betsy Child Howard.

Drugi je događaj istoga tjedna, 25. travnja, također u 18 sati u velikoj knjižnici, pod nazivom C. S. Lewis i uporaba mašte, predavanje dr. Jerryja Roota, profesora emeritusa na koledžu Wheaton (USA) i gostujućeg profesora na tri druge škole. Dr. Root cijenjeni je poznavatelj djela C. S. Lewisa, autora brojnih knjiga za djecu. Ovim će predavanjem dr. Root upoznati publiku s C. S. Lewisom i predstaviti 31 način razmišljanja o ideji mašte, najavljuju iz Evanđeoskog teološkog veleučilišta.

Podsjetimo, Biblioteka Lene i Georgea Hendricksona sadržava više od 70.000 naslova važnih za studij teologije i znanstveni rad iz područja religije. Najsnažnije je zastupljeno područje klasičnih disciplina teoloških studija, s posebnim naglaskom na biblijskim studijama. Biblioteka uz knjige redovito prima i stotinjak akademskih i stručnih časopisa iz Hrvatske i drugih zemalja. Također omogućuje pristup zbirci audio-videograđe, kao i pristup nekoliko elektroničkih baza podataka poput ATLA Serials, Old Testament and New Testament Abstracts, EBSCO i ProQuest Religion. I.R.G.
Možda ste propustili...

KRVOPIJE SU SE OVE GODINE POJAVILI RANIJE

Zbog krpelja prava navala na veterinarske ambulante

HUP OSIJEK NASTAVIO SET SEMINARA ZA POSLODAVCE

Benefiti za zapošljavanje invalida

ZAVOD ZA HITNU MEDICINU OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Nacionalni dan hitne pomoći

Najčitanije iz rubrike