Kultura
ZATVOREN 16. FESTIVAL KAZALIŠNIH AKADEMIJA DIONIZ

Priznanja Akademiji iz Novog Sada i Dori Hasanec
Objavljeno 7. travnja, 2024.

ĐAKOVO – Nakon četiri dana kazališniih predstava, radionica, prezentacija i drugih programa, u Đakovu je ovoga vikenda zatvoren 16. Međunarodn festival kazališnih akademija Dioniz.

Ove su godine, a na temu posveta, Akademija za umjetnost i kulturu iz Osijeka i Grad Đakovo, a na daskama koje život znače đakovačkog Centra za kulturu, okupili 11 akademija iz Hrvatske – Osijeka, Zagreba, Splita i Rijeke, te zemalja u okruženju – akademiju iz Linza (Austrija), Beograda i Novog Sada (Srbija), s Cetinja (Crna Gora), iz Ljubljane (Slovenija) te dvije bosansko-hercegovačke – iz Sarajeva i Banja Luke. I ove je godine Festival potvrdio sinergiju studenata kazališnih akademija i potvrđenih glumačkih imena.

Na svečanosti zatvaranja 16. Dioniza, održane su izvrsne prezentacije studenata Akademije umetnosti iz Novog Sada, Akademije umjetnosti iz Banja Luke i Akademije za gledališče, radio, film in televizijo iz Ljubljane, uručena su i priznanja svim akademijama koje su ove godine sudjelovale na festivalu, a iza kojih stoje mladi talentirani studenti čija će umjetnička ostvarenja svakako ostati zabilježena kao inspiracija budućim generacijama.

Priznanje za najbolju izvedbu po ocjeni publike osvojila je Akademija umetnosti iz Novog Sada, a priznanje za izuzetno umjetničko ostvarenje pripalo je Dori Hasanec s Akademije dramske umjetnosti iz Zagreba. Uručio ih je gradonačelnik Marin Mandarić.

-Čestitamo i zahvaljujemo svima koji su sudjelovali, bila nam je čast ugostiti vas i ove godine te iznimno zadovoljstvo predati vam naše kazališne daske na nekoliko dana, poručila je sudionicima 16. Dioniza u ime svih Đakovčana ravnateljica Centra za kulturu Đakovo Sanja Pavleković. S.Župan

Možda ste propustili...

NASTUPAJU PJEVAČI IZ KLASE BERISLAVA JERKOVIĆA

Peti koncert iz ciklusa “Crveno”

IZLOŽBA 7. BIJENALA SLIKARSTVA U VUKOVARU

Presjek generacija koje oblikuju slikarsku scenu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PANONSKI FESTIVAL KNJIGE

Popularni autori i dječja predstava

2

HNK: “LET IZNAD KUKAVIČJEG GNIJEZDA”

Jesmo li doista slobodni ili je sustav postao perfidniji

3

IZLOŽBA 7. BIJENALA SLIKARSTVA U VUKOVARU

Presjek generacija koje oblikuju slikarsku scenu