Osijek
PLESNJAK U DVORANI BELLS

Zvuk sedamdesetih rasplesao osječke umirovljenike
Objavljeno 5. travnja, 2024.

Uz puno plesa, pjesme i dobrog raspoloženja duh ludih 70-ih zavladao je u petak navečer dvoranom Bells koju su dupkom ispunili osječki umirovljenici. Bila je to još jedna besplatna zabava koju je za njih organizirao Grad Osijek, a kao i za novogodišnju i valentinovsku, koje su ostale upamćene po nevjerojatnoj energiji na kojoj bi penzićima mogle pozavidjeti i puno mlađe generacije, i za ovu tematsku, naziva Osijek sedamdesetih, vladao je ogroman interes, pa su ulaznice planule u svega nekoliko sati, što je još jedna potvrda da je organizacija plesnjaka za naše sugrađane treće životne dobi pun pogodak. To su nam, u konačnici, potvrdili i oni sami.

- Ovdje smo zbog druženja i upoznavanja novih prijatelja, lijepo nam je, a što se tiče sedamdestih, ne mogu puno o njima govoriti, tada sam još bila dijete - otkrila nam je kroz smijeh dobro raspoložena umirovljenica Svjetlana Miškolci.

Za dobru plesnu atmosferu uz evergreen-melodije 70-ih godina prošlog stoljeća bila je zadužena grupa Zvučni zid, koja je izvodila hitove Novih fosila, Kiće Slabinca, Divljih jagoda, Srebrnih krila, ABBA-e i drugih glazbenih junaka tog desetljeća. Za umirovljenike su bili osigurani i večera, piće i druga iznenađenja, a osobito ih je obradovao dolazak gradonačelnika Ivana Radića i njegova zamjenika Dragana Vulina.

Grad Osijek za ovu je zabavu iz proračuna izdvojio 10.000 eura, a gradonačelnik je najavio kako će one postati redovite.

- Nakon najluđe novogodišnje zabave koju smo organizirali za umirovljenike, nakon odličnih povratnih informacija koje je donijela valentinovska zabava, odlučili smo uvesti novu praksu za naše umirovljenike, a to su ovakvi plesnjaci. Danas je prvi, no ne i posljednji, planiramo ih redovito organizirati. Drago mi je da je atmosfera odlična, da su umirovljenici rasplesani i raspjevani - poručio je gradonačelnik.

Dodao je kako je ove godine u gradskom proračunu za umirovljenike izdvojen rekordan iznos. Riječ je o 600.000 eura, što je 46 posto više nego prošle godine.


- Podržavamo naše umirovljeničke udruge, sufinanciramo javni prijevoz, potičemo rad umirovljeničkih udruga kroz naše dnevne boravke, za što je trenutno u tijeku natječaj te ih pozivam da se prijave. S Osječko-baranjskom županijom krećemo u veliki projekt nadogradnje Doma za umirovljenike u Industrijskoj četvrti, za što smo u proračunu osigurali 5.000.000 eura. Također, prošle godine otkupili smo odmaralište u Omišlju na Krku koje će umirovljenici koristiti u ljetnim mjesecima - istaknuo je Radić u izjavi za medije te potom i sam stupio na plesni podij.

I. Alilović

Možda ste propustili...

REAKCIJE RAVNATELJA, UČITELJA I RODITELJA

Grad za novu demografsku mjeru dobio - čistu peticu

PAZARENJE U CAMPUS CAFFEU 1. LIPNJA

Prijave primaju do subote, 18. svibnja