Tehno
IGRALI SMO: SUICIDE SQUAD: KILL THE JUSTICE LEAGUE

Šarena paleta likova, uz zanimljivu priču
Objavljeno 15. ožujka, 2024.
Preporučuje se pravim obožavateljima superjunaka, a ostali bi mogli preskočiti igru ili pričekati dok vidimo kako će se razvijati

Prema mišljenju mnogih igre temeljene na live service modelu zlatne su koke svakog izdavača. U principu igre na ovom modelu uvijek su dostupne, imaju naglašenu online komponentnu za igranje više igrača te se s vremena na vrijeme pomalo nadograđuju i tako zadržavaju igrače. Zarada je u mikrotransakcijama kupnjom kredita za nadogradnju likova, kupnje dodatnog oružja, opreme, i sl. U Suicide Squad: Kill The Justice League su to LuthorCoins. Možda najpoznatije igre ovog modelu su League Of Legends, Grand Theft Auto Online, Fortnite, i druge, a cijelu je priču još davno prvi pokrenuo popularni World of Warcraft.



Zlikovci i junaci



Rocksteady Studios, poznat po impresivnom serijalu Arkham, ponovno se upušta u svijet superjunaka, no ovaj put s drukčijim pristupom. Warner Bros. očito je želio igru temeljenu na live service modelu s potencijalom za dugotrajnu zaradu nakon izlaska. Ova priča nije nova jer se Suicide Squad: Kill The Justice League trebao pojaviti još prije nekoliko godina. Da je igra tada izišla, možda bi imala prolaz, jer, sjetimo se, korona je bila aktualna, ljudi su boravili dosta u zatvorenom, no danas se igra suočava s jakom konkurencijom i unaprijeđenim poslovnim modelima drugih igara.

Priča nije kompleksna, već se jasno nazire iz samog naziva igre. Suicide Squad, sastavljen od Captain Boomeranga, Deadshota, Harley Quinn i King Sharka, okupljen je pet godina nakon događaja u Arkham Knightu. Amanda Waller ih šalje u Metropolis, koji kontrolira Brainiac sa svojim zombificiranim superjunacima. Tako dobro znani junaci Superman, Batman, Flash, Wonder Woman postaju zlikovci, a zlikovci postaju junaci. Igra obećava šarenu paletu likova s dobro karakteriziranim osobnostima, ali se životni vijek igre postavlja pod upitnik zbog nedostatka inovacija u dizajnu misija.

Desetak sati


Iako su likovi raznovrsni, njihove igračke vještine su gotovo identične, s istim oružjima i potezima. Nedostaje osobnost u njihovim vještinama, što bi igru učinilo zanimljivijom i omogućilo igračima da se povežu s određenim likovima. Razlike su minimalne, ograničene na način brzog kretanja, što ne pridonosi dovoljno dubini igre. Nadalje, čak i dizajn misija pati od nedostatka inovacija. Igra se može završiti za desetak sati, a ponovno igranje istih generičkih misija s malim modifikacijama ne pruža dugotrajnu zabavu. S obzirom na to da je igra koncipirana kao live service, nedostatak kvalitetnih dodataka nakon završetka glavne priče postavlja ozbiljno pitanje o dugovječnosti igre.

Iako su likovi dobro nacrtani i animirani, nedostatak dubine u gameplayu i ponavljajuće misije čine Suicide Squad: Kill The Justice League manje privlačnom opcijom. Može pružiti trenutnu zabavu ljubiteljima superjunaka, ali s trenutno dostupnim kvalitetnijim naslovima teško će se održati na dugi rok. Sve u svemu, preporučuje se samo pravim obožavateljima superjunaka, a ostali bi mogli preskočiti ovu igru ili bar pričekati dok vidimo kako će se razvijati.
 
Marin REŽIĆ
Ocjena: 65
Dojam: Iako nam je priča zanimljiva, likovi zanimljivi, loša interpretacija i jednoličan gameplay nisu dovoljno dobri za dugotrajno zadržavanje na ovoj igri. Nadamo se da će to neka od nadogradnji promijeniti.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike