Mozaik
U KVIZU “TKO ŽELI BITI MILIJUNAŠ?”

Osječanin Jan Kukić osvojio 10.000 eura
Objavljeno 2. ožujka, 2024.
U ovotjednom izdanju popularnog HRT-ova kviza "Tko želi biti milijunaš?" gledali smo nastupe troje natjecatelja. Lijepih 10.000 eura osvojili su Mateo Bošnjak, nastavljač iz prethodne emisije, i drugi natjecatelj Jan Kukić iz Osijeka, a posljednja natjecateljica Anamarija Nekić tek je započela igru odgovorivši točno na prvih pet pitanja.

Dvadesetsedmogišnji Jan Kukić dolazi iz Osijeka, po struci je nastavnik engleskog i hrvatskog jezika, a trenutno radi u Pučkom otvorenom učilištu Osijek, gdje predaje engleski jezik predškolcima. U slobodno vrijeme voli igrati pub kvizove, biciklirati, šetati te skupljati nogometne sličice. Inače, Jan je svima dobro poznat u osječkim kvizaškim krugovima, i kao natjecatelj i kao sastavljač uvijek odlično posjećenih pub-kvizova, kojih je u našem gradu svakog tjedna sve više.

Sjajnu igru mladić je pokazao sve do sedmog pitanja, kad mu je zatrebao prvi džoker. U književnom pitanju tražio se roman koji je Elena Ferrante nastavila "Pričom o novom prezimenu". Jan se dvoumio između dva ponuđena odgovora te je uz pomoć džokera "pola-pola" izabrao Genijalnu prijateljicu, za koju je i sam prvotno mislio da je traženi odgovor. Zbog male nesigurnosti Jan je novi džoker iskoristio na devetom pitanju, koje je glasilo: "Kojem su otoku 1598. ime dali Nizozemci pristavši na njega na putu za Indoneziju?" Iako je i sam vjerovao da je točan odgovor Mauricijus, u pomoć je pozvao prijatelja, koji je potvrdio njegovu sumnju te je nastavio igru s osvojenih 2500 eura. Posljednji džoker "pitaj publiku" nastavnik je iskoristio na 11. pitanju, u kojem se tražila boja ulaznih vrata u londonskoj Ulici Downing na broju 10. Vjerovao je publici, koja je najviše glasova dala crnoj boji te je osvojio lijepih 10.000 eura! Janovu sjajnu igru zaustavilo je 12., povijesno pitanje, u kojem se tražio vladar Hrvatske prije 1000 godina. Odgovor nije znao, stoga je odlučio odustati i ostati pri osvojenih 10.000 eura.

Isti novčanih iznos, lijepih 10.000 eura, osvojio je i prvi natjecatelj Mateo Bošnjak, nastavljač iz prethodne emisije. Dvadesettrogodišnji student Geodetskog fakulteta na tom je putu iskoristio sva tri džokera. T. Kvorka
Možda ste propustili...

OSMI PUT U SLAVONSKOM BRODU

CMC 200 Slavonija fest: Parni valjak

PREDSTAVLJEN KRATKI TEASER ZA NOVU TURSKU ROMANTIČNU SERIJU

“Thank You, Next” stiže na Netflix

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NASTUPILO 20 IZVOĐAČA

Pobjednik 71. Zagrebačkog
festivala je ToMa

2

DODIJELJENE NAGRADE JUBILARNOG, 20. IZDANJA FESTIVALA

Veliki pečat ZagrebDoxa ide u Tunis

3

PREDSTAVLJEN KRATKI TEASER ZA NOVU TURSKU ROMANTIČNU SERIJU

“Thank You, Next” stiže na Netflix