Regija
SDP O HZZO-ovoj ODBIJENICI UMIROVLJEIKU ZA PUT NA LIJEČENJE U BIZOVAC

Zbog pilot-projekta besplatnog željezničkog prijevoza oboljeli bez povrata putnog troška
Objavljeno 29. veljače, 2024.

ĐAKOVO - Pilot-projekt besplatnog željezničkog prijevoza umirovljenika i osoba starijih od 65 godina, što bi podrazumijevalo i besplatno putovanje umirovljenika pri odlasku liječniku, a bila je to u prosincu najava u kojoj premijer deklarativno izražava brigu za poboljšanje kvalitete života umirovljenika i smanjenje njihovih životnih troškova, već se 'lomi' preko leđa najugroženijih skupina – osnovna je poruka jučerašnjeg priopćenja predsjednice osječko-baranjskog ŽO SDP-a Sanje Bježančević i čelnika đakovačke GO te stranke Danka Kočiša.

-Tako je na ime famoznog Pilot-projekta besplatnog željezničkog prijevoza umirovljenika HZZO - Ispostava Đakovo odbila ostvarenje povrata putnih troškova za Bizovac za liječenje osiguraniku - umirovljeniku iz Đakova, čime je pravna norma podređena nekakvoj ad hoc predizbornoj mjeri za koju osiguranik ne mora niti znati. Drugi dio problema leži u tome da su željezničke linije na relaciji Đakovo – Bizovac užasavajuće, da čovjeku treba nekoliko kilometara pješačenja do kolodvora te potom 3,5 sata putovanja vlakom na odredište i to uz nevjerojatna 3 presjedanja pa opet 2 km pješačenja do lječilišta u Bizovcu. Kako su premijer AP i Vlada zamislili da umirovljenik koji treba liječenje izvan mjesta svog prebivališta izdrži ovako nemilosrdan put? Ili je cilj ovog poteza jedino i isključivo ušteda preko leđa umirovljenika i oboljelih?, zapitali su Bježančević i Kočiš.

- Ovim se HDZ-ova vladavina još jednom pokazala pogubnom za zdravstveni (i svaki drugi) sustav. Uz vladavinu podobnih u zdravstvu, kršenje lista čekanja, egzodus liječnika, nedostatnost zdravstvene usluge u manjim sredinama te sustavnu nebrigu i nedovoljna financijska ulaganja u sustav zdravstva, sada nema ni povratka troška putovanja za liječenje umirovljenika izvan mjesta stanovanja jer se Plenković dosjetio novog predizbornog trika - fantomskog projekta u devastiranom željezničkom prometu, navode dvoje SDP-ovaca u priopćenju. S.Ž.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

3

OPĆISKI PROJEKT U KARANCU

Sanacija Doma kulture stajat će 62 tisuće eura