Regija
ZASJEDALO GRADSKO VIJEĆE

Uskrsnica 40 € uz mirovine do 500 €
Objavljeno 28. veljače, 2024.
VUKOVARNa sjednici Gradskog vijeća održanoj u srijedu vijećnik Stjepan Mađarac (HDZ) pitao je planira li Grad isplatiti uskrsnice umirovljenicima. Pročelnik UO za društvene djelatnosti Josip Paloš rekao je kako uoči Uskrsa u provedbu kreće mjera "Grad koji brine", koja je uvedena 2021. godine, a preko koje se umirovljenicima isplaćuje jednokratna naknada.

- Ponovno smo povećali cenzus koji je temelj za ostvarenje prava i time smo se svrstali na sam vrh, pa će naknadu uoči Uskrsa dobiti svi umirovljenici s mirovinom do 500 eura. Naknada je u visini od 40 eura, isplata će krenuti prije Uskrsa, a u proračunu je osigurano 140.000 eura – rekao je Paloš.

Vijećnicu Majdu Jakša (HDZ) zanimalo je odakle dolazi neugodan miris koji se gradom širi ujutro, a pročelnik UO za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Dražen Čulig pojasnio je kako je utvrđeno da dolazi s farme Jakobovac, s Ovčare.

- Komunalno je redarstvo reagiralo i stupilo u kontakt s voditeljem farme. Riječ je o prirodnom procesu gnojenja zemljišta, a Gradr ne raspolaže zakonskom osnovom koja može spriječiti ovakve situacije – pojasnio je Čulig.

Vijećnik Robert Rapan (HS) drži kako je Vukovarski vodotoranj politički poligon Domovinskog pokreta te je pitao zašto je to dozvoljeno. Istaknu je da je tijekom ovotjednog emitiranja emisije "Bujica" Z1 televizije te gostovanja koje je bilo organizirano iz memorijalne sobe Vodotornja omalovažena vrijednost Domovinskog rata te da su u emisiji prozivani članovi Hrvatskih suverenista koji su dio vukovarske vlasti posljednjih 13 godina. Direktorica Vodotornja Mirela Janković je odgovorila kako na Vodotornju ne bi trebalo biti politiziranja.

Vijećnik Srđan Milaković (DSS) upitao je "je li dosta spomenika".

- Formirana su tijela koja o tome odlučuju te nemam razloga sumnjati da ne daju svoj maksimum u promišljanju kada je riječ o donošenju odluka o izgradnji spomenika. Spomenici čuvaju uspomenu te obilježavaju povijest i oplemenjuju javni prostor, stoga smatram da imaju svoju ulogu u modernom društvu - rekao je gradonačelnik Ivan Penava. Pročelnik UO za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić rekao je kako su članovi povjerenstva stručne osobe, a osim gradskih pročelnika povjerenstvo se sastoji od vanjskih suradnika, povjesničara, savjetnice za kulturu Ružice Marić, stradalničke populacije, pa tako i gradskih vijećnika.

- Povjerenstvo razmatra zahtjeve. Ne prihvaća svaki zahtjev, ali sve dosad donesene odluke su bile jednoglasne - pojasnio je Dimić. M.F.
Možda ste propustili...

ŽELE SUVREMENIJU TEHNIČKU OPREMU I SOLARNE PANELE

Zbog specifičnog vlasništva SIC se ne može javljati na natječaje

U OPĆINI KOŠKA NOVI REALIZIRANI PROJEKT

Nastava u dvije smjene - “pospremljena” u povijest

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

2

PRVA LOPTA ZA 20-AK DANA?

Čeka se licenca za umjetni travnjak na pomoćnom igralištu

3

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli