Osijek
CJELOŽIVOTNO UČENJE

Intenzivni program glume
i lutkarstva na AUKOS-u
Objavljeno 29. veljače, 2024.
Na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku pripremili su, u sklopu programa cjeloživotnog učenja Osnove glume i lutkarstva, intenzivni program kojim će svim zainteresiranima približiti osnovne principe glume i lutkarstva te njihove specifičnosti.

“Posebna je značajka ovog programa što se svakom polazniku pristupa na individualan način, čime se analiziraju sposobnosti i kompetencije polaznika te se naglasak stavlja na segmente u kojima je polaznik slabiji i u kojima mu je potrebna profesionalna pomoć. Razvija se motorika, osjećaj za prostor, mašta i promatranje neživog svijeta iz jednog novog kuta, lutkarskim i glumačkim očima. Sastavni je dio programa i provjera sluha i ritma koju provode profesori i asistenti koji imaju prethodnu glazbenu naobrazbu, ali ujedno se bave i scenskom umjetnosti. Izvođači su programa nastavnici na prijediplomskom i diplomskom studiju Glume i lutkarstva", pojašnjavaju na Akademiji.

Cijena programa po polazniku iznosi 99 eura, a obuhvaća provjeru sluha i ritma; uvod u animaciju; rad na lutkarskoj etidi; glumu (radnja, rad na sebi, rad s partnerom, osobnost i dramsko lice, modeli igre); vježbe (čulno opažanje i doživljavanje, pažnja i koncentracija, mašta); rad na monologu; rad na pjesmi (poezija). Program će se provoditi od 25. do 27. travnja, a sve informacije i prijavnice nalaze se na mrežnim stranicama www.uaos.unios.hr (Cjeloživotno učenje) ili kod Dražene Stanković, voditeljice Ureda za poslove i organizaciju studija na AUKOS-u (099 312 61 92, dstankovic.aukos@gmail.com). I.R.G.
Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana