Osijek
ŽUPANIJSKI LIDRANO U OŠ “GRIGOR VITEZ”

Sudjelovalo 250 osnovaca i mentora. Predloženi najbolji radovi za državnu smotru
Objavljeno 28. veljače, 2024.

Županijska smotra Lidrano 2024. već se četvrtu godinu zaredom održava u Osnovnoj školi "Grigor Vitez", a i u utorak je ta škola bila izvrstan domaćin učenicima i mentorima na županijskoj razini.- Ove je godine sudjelovalo 250 učenika i mentora iz cijele Osječko-baranjske županije. Učenici su se natjecali u pet kategorija: literarni izraz, samostalni novinarski izraz, školski listovi i radijske emisije, dramski pojedinačni izraz i dramski skupni izraz - kaže Irena Doležal, predsjednica Županijskog povjerenstva Lidrana 2024. za učenike osnovnih škola.

Naša je sugovornica profesorica hrvatskog jezika i književnosti i povijesti te učiteljica mentorica, zaposlena je u Osnovnoj školi "Grigor Vitez" i sve je četiri godini na čelu županijskog Lidrana.

- Dramski pojedinačni i dramski skupni izraz održani su u Kulturnome centru s kojim škola uspješno surađuje. Zahvale upućujemo Ivanu Kristijanu Majiću, ravnatelju KC-a i njegovim suradnicima, jer su nam i ove godine pružili gostoprimstvo - dodala je prof. Doležal.

I doista, na pravim kazališnim daskama dramski nastupi, pojedinačni i skupni, izgledaju puno bolje, potvrđuju nam i mentori i učenici.

Stručno je povjerenstvo odabralo najuspješnije radove u svim kategorijama, koji su predloženi za državnu smotru Lidrano koja će se održati u travnju. Posao članova povjerenstava nikada nije lak jer se učenici kao i njihovi mentori doista potrude dati najbolje od sebe.

Na početku županijskog susreta učenike, mentore, članove povjerenstava i goste pozdravio je Hrvoje Brod, ravnatelj OŠ "Grigor Vitez", a sve su sudionike svojom veselom pjesmicom razbudila i razveselila djeca iz školskog zbora.

- Nova su prijateljstva stečena, a stara obnovljena, Lidrano je svima ponovno otvorio svoja vrata za jedan lijepo proveden dan u zajedništvu riječi i glume. Veselimo se novim susretima i dogodine - zaključuje Irena Doležal, predsjednica Županijskog povjerenstva Lidrana 2024. za učenike osnovnih škola.

V. Latinović
Možda ste propustili...

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

KONCERT TEEN ZBORA INSTITUTA POLIFONIJA

Pomozite im otputovati u Belgiju na natjecanje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

2

PUTNICA: EMA BUBALO, DESTINACIJA: DOHA (KATAR)

Obiteljski praznici u srcu
arapske rivijere. Gutra,
henna, karak, deve i dine

3

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto