Regija
ZAJEDNIČKA SKUPŠTINA DRAGOVOLJACA

Koordinacija udruga treba biti aktivnija
Objavljeno 26. veljače, 2024.
BAKIĆŽupanijska podružnica Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije i Gradski ogranak Udruge grada Slatine zajedno su održali redovitu izvještajnu godišnju skupštinu u slatinskom prigradskom Bakiću. Na tom skupu izvješća o radu podnijeli su predsjednik Županijske podružnice Vlado Kočiš i predsjednik Gradskog ogranka Dragutin Radočaj, a podnesena su i financijska izvješća te izvješća nadzornih odbora, kao i prijedlozi programa rada i financijskih planova za 2024. godinu.

Prema riječima dvojice predsjednika, skupštine njihovih udruga na taj način zajedno su održane prvi put, a razlog tomu brojne su zajedničke aktivnosti i zajednički gosti, ali i manji troškovi održavanja. Udruge su tijekom prošle godine zajedno s temeljnim ograncima organizirale tri memorijala, sportskim susretima obilježeni su Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, organiziran je odlazak i trodnevni boravak 23 djece i trojice voditelja na Susretima djece hrvatskih branitelja u kampu "Veli Jože" u Savudriji, a članovi udruga sudjelovali su na komemoraciji u Četekovcu, u hodnji za nevine žrtve Mikleuš-Četekovac i na hodočašću hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj. Obje udruge sudjelovale su i na nizu drugih manifestacija.

Zajedničkoj skupštini Podružnice i Ogranka UHDDR-a nazočili su predsjednici i predstavnici gotovo svih braniteljskih udruga na slatinskom području te zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić. Svi su oni pohvalno govorili o djelovanju Udruge hrvatskih dragovoljaca VPŽ-a i grada Slatine te o iznimno uspješnoj suradnji, čime su pokazali jedinstvo braniteljskih udruga na području grada i županije.

Predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Nenad Križić zauzeo se za brojnije sudjelovanje branitelja na obilježavanjima obljetnica tragičnih događanja u Domovinskom ratu, posebno na komemoraciji u Četekovcu za stradale nedužne mještane u potpapučkim selima, a predsjednik županijskog Odbora za branitelje i Zajednice udruga i članova HVIDR-e VPŽ Mato Bubaš istaknuo je potrebu obnavljanja i aktivnijeg djelovanja Koordinacije braniteljskih udruga na slatinskom području te za uključivanje u memorijale poginulih i preminulih branitelja koji su do sada bili zanemareni. P.Ž.
Možda ste propustili...

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

2

AUTOKLUB PANONIJA DOBIO DONACIJU

Grad Našice dao 5500 eura za nabavu dvaju karting-vozila za djecu

3

U ŠUMANOVCE PRISTIŽE SVE VIŠE HODOČASNIKA

Dan poljodjelaca, obiteljski dan, uz molitvu i druženje