Osijek
ROĐENDAN PD-A SV. JOSIPA

Sv. Augustin: Tko pjeva, dvostruko moli
Objavljeno 26. veljače, 2024.

Posebno je bilo svečano u crkvi svetog Josipa Radnika na nedjeljnoj večernjoj misi i obilježavanju 30 godina djelovanja Pjevačkog društva svetog Josipa, koje je nakon liturgije održalo izložbu, skupštinu, koncert i podijelilo priznanja članovima, zaslužnim pojedincima i tvrtkama, među kojima je i Glas Slavonije.Sve je te nedjeljne večeri bilo u skladu s maksimom sv. Augustina: "Tko pjeva, dvostruko moli."

Čestitke članovima uputio je i monsinjor dr. Đuro Hranić, nadbiskup đakovačko-osječki, koji je također primio priznanje, a čestitkama su se pridružili i predsjednik Gradskog vijeća Osijeka Tihomir Florijančić, Mandina Kljenak uime Osječko-baranjske županije, predsjednik GČ Industrijska četvrt Tomislav Kurevija i brojni drugi gosti i podupiratelji Društva.

Najljepše riječi hvale članovima Pjevačkog društva izrekao je prečasni Vladimir Delić, dekan Osječkog zapadnog dekanata i župnik Župe svetog Josipa Radnika.

- To što su ostali uz nas vezani, našoj župnoj zajednici jako puno znači. Pjevačko društvo sv. Josipa zapravo je niknulo u našoj župi jer je to bio naš mješoviti župni zbor od 1970. godine, jedan od najjačih, ako ne i najjači župni zbor u našoj nadbiskupiji. Godini 1994. preimenovali su se u pjevačko društvo, dakle nisu pri našoj župi, ali mnogi su naši župljani koji su u župnom zboru u našoj župi i članovi PD-s sv. Josipa. I probe imaju na području naše župe i ovdje slave svoje rođendane, imendane, dakle jubileje i na blagdan svetog Josipa, koji je njihov zaštitnik. Ostali su vezani s nama - rekao je župnik Delić.

Zborovođa Josip Klaić podsjeto je kako su osnovani 5. veljače te na povijest tijekom koje su puno putovali i nastupali u tri posljednja desetljeća.

Darko Pejić
TRI DESETLJEĆA LITURGIJSKOG PJEVANJA
- Teško je sve prigode nabrojiti, ali pjevali smo i kada je Papa bio u Zagrebu, u Mariji Bistrici i u Osijeku, kao i za biskupska ređenja i u drugim prigodama. Cilj nam je promicanje liturgijskog pjevanja u Osijeku. Imamo aktivnih 30-ak članova, ali i jako puno podupirućih, iz svih dijelova grada i okolnih naselja. Krasi nas divna radna atmosfera, opuštena, svima nam je lijepo na probama i nastupima. Crkveno je pjevanje jako zahtjevno, višeglasje posebno, a da bismo ovako lijepo zvučali, imamo tjedno dva puta probe. Dobrodošli su nam svi oni koji nas žele poduprijeti i pjevati s nama - kaže Josip Klaić.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike