Osijek
INVALIDU IZGORIO STAN, POMAŽU MU SUGRAĐANI

U pomoć Heleru priskočili su poduzetnici i kohortaši
Objavljeno 27. veljače, 2024.
Stručno procijenjena vrijednost radova u obnovi stana iznosi 45 tisuća eura

Izvijestili smo o nesreći koja je zadesila našeg sugrađana Željka Helera (64), stopostotnog invalida kojemu je početkom prosinca prošle godine u cijelosti izgorio stan u Ulici Karla Firingera, u Tvrđi.


Od pogibelji ga je spasio susjed, a intervencijom vatrogasnih postrojbi požar je saniran i spriječeno je širenje na okolne kuće. No šteta na Helerovu stanu je tolika da njemu nije moglo nastaviti sa svakodnevnim životom. Novi mu je smještaj pronađen u udomiteljskoj obitelji. No želja mu je vratiti se pod vlastiti krov...

Žudi za svojim domom


S obzirom na invaliditet i, kako kaže, mizernu mirovinu, Željko nema i ne može doći do sredstava da bi sam obnovio stan. Treba mu pomoć dobrih ljudi. Kako to obično i biva - nije trebalo dugo čekati da se formira tim koji je ozbiljno zasukao rukave i koji će pokušati učiniti sve da se do Uskrsa Heler vrati u svoj dom.

- Potaknut novinskim napisima o tragičnom gubitku doma Željka Helera, odmah sam se ponudio da ćemo mi kao tvrtka pomoći u obnovi doma. Kako se, između ostalog, bavimo i izvedbom elektroinstalacija, ponudio sam da će naš rad biti potpuno besplatan u tu svrhu. Tvrtka Panera odradit će elektroinstalacije i pomoći u koordinaciji poslova koliko to dopuste kapaciteti. Ovim putem pozivamo sve građane da pomognu koliko mogu, te ostale tvrtke koje mogu pomoći svojim radom ili donacijama materijala za obnovu - javio nam se među prvima Gabriel John Šuper, direktor navedene tvrtke.

Jučer smo zatekli dio njegova tima (jedan od njih je i njegov otac) na gradilištu - stan se raščišćava, sve će se ogoliti kako bi se moglo krenuti ispočetka. U iznošenju materijala i punjenju kontejnera uključili su se i članovi najvećeg osječkog kluba navijača, ali su oni sukladno svome kodeksu molili da ih ne fotografiramo.

Projektantica iz jedne osječke tvrtke pripremila je i ustupila građevinski projekt obnove, druga je investitorica izrazila spremnost financirati uređenje podne obloge... Za sada u ovoj priči o obnovi nedostaje donacija materijala i "ruke" za postavljanje rigips-ploče i metalne konstrukcije...

Naravno, financijska će donacija omogućiti najbrži put k željenom cilju, pa je za ovu svrhu kontaktirana zagrebačka humanitarna organizacija Adra koja je odmah prihvatila sudjelovati u ovoj akciji obnove.

Donirajte i vi!


Otvoren je račun na koji svi građani mogu donirati sredstva u ovu svrhu (IBAN HR4723600001502737686). Neslužbeno doznajemo kako će se u tom financijskom dijelu uključiti i gradska administracija, pa i župna zajednica.

- Uključen sam u cijelosti u proces obnove. Ja sam, unatoč svemu ovome, mentalno dobro i svaki pogled na ovaj stan daje mi mi novu snagu i želju za povratkom. Ovo je moj stan, moje vlasništvo. Trenutno sam u udomiteljskoj obitelji, gdje mi je lijepo, ali želim se vratiti svom domu i samostalnom životu - rekao nam je Heler.

U mirovini je od 1995. godine, amputirane su mu obje noge i desna šaka. Živi sam i sasvim se dobro može brinuti za sebe unatoč invalidnosti.

- U kolicima sam i imam protezu i štake, ali me to ne sprječava da živim bez tuđe pomoći - rekao nam je ovaj Osječanin, koji se najviše veseli povratku u svoju Tvrđu

Dario Kuštro
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana