Osijek
ZANIMLJIVA NAGRADA NA JEDNOM OD OSJEČKIH KVIZOVA

Hipokrasni kirurzi putuju u Sarajevo
Objavljeno 27. veljače, 2024.
Završnim, petim u nizu "Čumbovišnih kvizova" okončan je ciklus koji ukupne pobjednike, a to su ovaj put uvjerljivo bili "Hipokrasni", 9. ožujka vodi na jednodnevno putovanje u Sarajevo.

Svojevrsna kvizomanija koja je posljednjih godina zahvatila Hrvatsku, a zasigurno i druge zemlje, nije zaobišla ni Osijek. I doista je teško reći koliko se točno kvizova u gradu na Dravi u svakom danu održava jer je već sasvim normalno da ih pojedinim danima u tjednu bude po dva, a ne bi začudilo da se ispostavi kako ih je bilo i s tri. Sudionici ponekad pristižu i iz drugih dijelova Slavonije, primjerice iz Vinkovaca, a neki "domaći" znaju tjedno odigrati i po nekoliko kvizova, rekord je, navodno, pet, pa čak i šest.

Kviz u "Rundi", osječkoj pivnici u Europskoj aveniji, koji je održan proteklih pet tjedana bio je specifičan i po jednoj od vrjednijih nagrada koja se dodjeljivala najuspješnijima u tih samo pet kvizova, što je ipak iznimka od kvizova dulje tradicije u drugim osječkim ugostiteljskim objektima. Autor i voditelj Kviza bio je Mario Ćutek, a nagradni je "ček" pobjednicima predao vlasnik "Runde" Dalibor Rajković. Specifičnost se ogledala i u tome što je u mnogim pitanjima (od zemljopisa, povijesti, kemije, fizike i biologije preko glazbe, kazališta i filma do sporta, crtanog filma, politike...) kviz naglašeno bio povezan s Osijekom i cijelom Slavonijom i Baranjom.

Pobjedničke "Hipokrasne" činilo je četvero znalaca - kirurga iz Kliničkog bolničkog centra Osijek (Ana Bednjanić, Izabela Kiš, Aleksandar Aco Križan i Mate Grubišić), koji će, vjerojatno, teško organizirati da baš sve četvero bude istog dana slobodno za putovanje. Druga je bila "Glasna ekipa", čije ime, korijeni i polovina članova ekipe doista dolazi iz Glasa Slavonije, a treći "Igrači s Klupe". Nastavak se već dogovara. I.Bošnjak
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana