Novosti
SDP-ov SKUP U OSIJEKU

Grbin: Pred nama su izbori za demokraciju
Objavljeno 23. veljače, 2024.

Borba za očuvanje ljudskog dostojanstva temelj je naših politika za sljedeće razdoblje, poruka je to poslana sa SDP-ova skupa “Borba za dostojanstvo” održanog u petak u Osijeku. Na skupu su govorili predsjednik SDP-a Peđa Grbin, potpredsjednica Biljana Borzan, saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, predsjednica SDP-a Osječko-baranjske županije Sanja Bježančević te predsjednik SDP-a Osijek Vjeran Marijašević. “Ovaj naš skup za dostojanstvo evoluirao je, na žalost ili na sreću, u borbu za slobodu, i to zato što su se ovi izbori koji su pred nama pretvorili od izbora o demokraciji u izbore za demokraciju. Hrvatska se suočava s dva golema problema. Jedan je pitanje standarda, kako naši ljudi žive, i taj problem moramo ispraviti rastom plaća i mirovina, ali i snižavanjem cijena vrtića na način da oni postanu besplatni za sve naše roditelje. Drugi problem koji je eskalirao je problem korupcije, no ne na način kako se boriti protiv nje, nego kako se boriti protiv onih koji nas žele spriječiti da uopće o takvoj korupciji govorimo”, istaknuo je Grbin.

Upozorio je kako nas Plenkovićevo nijekanje nadležnosti Ureda europskog javnog tužitelja može dovesti u sukob s Europskom unijom.

"Europska unija je Poljskoj sada oslobodila 130 milijardi eura, koji su od ranije bili blokirani zbog narušavanja vladavine prava. I to zbog sprječavanja borbe protiv korupcije i zbog miješanja u poslove pravosuđa - točno zbog onog što Plenković sada radi. Ako Hrvatskoj bude blokirano dodijeljnih 25 milijardi eura zamislite što će to značiti za hrvatske građane i za domaće gospodarstvo", zapitao se Grbin.  D.Ku.

Možda ste propustili...

U RAFINERIJI NAFTE RIJEKA

Pokretanje proizvodnje

POVRATAK ZARAZE IZ PROŠLIH VREMENA

Pad stope procijepljenosti hripavac proširio Europom

“MIGRACIJE - TRŽIŠTE RADA - ADMINISTRACIJA”

Velika potražnja za radnicima vladat će još nekoliko godina