Regija
DONACIJA TIROLSKIH VATROGASACA

JVP Našice dobio vatrogasno vozilo
Objavljeno 24. veljače, 2024.
NAŠICE - Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Našice dovezli su u svoju garažu vatrogasne autoljestve iz austrijske pokrajine Tirol. Vatrogasno vozilo dovezli su članovi JVP-a Našice Darko Anđelić, Vedran Kanđera, Viktor Lončarić i Domagoj Živadinović. Svečana primopredaja obavljena je u dvorištu vatrogasnog društva u Eben am Achensee, općini u okrugu Schwaz austrijskog Tirola. Načelnik Eben am Achensee Martin Harb i zapovjednik mjesnog vatrogasnog društva Daniel Paulitsch ključeve vatrogasnog vozila predali su gradonačelniku Našica Krešimiru Kašubi i zapovjedniku JVP-a Našice Danijelu Matkoviću. Primopredaji je nazočio i pročelnik Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Matija Brkić.

Gradonačelnik Kašuba više je nego zadovoljan.

- Posebna čast bila je zahvaliti u ime Grada Našica na toj donaciji koja će pomoći našem JVP-u u svakodnevnim aktivnostima, a posebno u intervencijama – istaknuo je Kašuba.

Riječ je o rabljenom vozilu koje je redovito održavano i servisirano. Austrijanci, naime, nakon 10 do 12 godina vožnje kupuju nova vatrogasna vozila, a stara u još dobrom stanju doniraju.

Tom donacijom pojačana je spremnost JVP-a Našice, koje ima bolje i opremljenije vozilo te će moći kvalitetnije djelovati.

- To će vozilo značajno unaprijediti naše operativno djelovanje na vatrogasnim intervencijama - poručio je zapovjednik JVP-a Našice Danijel Matković. S.F.
Iz Tirola u Hrvatsku dosad više od 250 vozila
Hvalevrijedna donacija dio je projekta ‘’Tirol za hrvatsko vatrogastvo’’, čiji je cilj potpora i pomoć donacijom vatrogasnih vozila i opreme dobrovoljnim vatrogasnim društvima i javnim vatrogasnim postrojbama, a koja traje već niz godina i bez presedana je na međunarodnoj razini. U posljednjih 12 godina iz austrijske pokrajine Tirol na područje Hrvatske donirano je više od 250 vatrogasnih vozila dobrovoljnim i profesionalniim vatrogasnim postrojbama, koja su raspoređena po svim županijama za učinkovitiju protupožarnu zaštitu.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

3

OPĆISKI PROJEKT U KARANCU

Sanacija Doma kulture stajat će 62 tisuće eura