Regija
KONJIČKI KLUB “SATIR” NIŽE USPJEHE

Tia i Silver star uzeli dva zlata
Objavljeno 23. veljače, 2024.
VINKOVCIKonjički klub Satir iz Vinkovaca jedina je licencirana udruga u najistočnijoj županiji s voditeljem jahanja za osobe s invaliditetom i instruktorom aktivnosti pomoću konja.

- Radimo to već 20 godina i drago nam je što pomažemo svojim sugrađanima, i to besplatno, a snalazimo se na razne načine, uz pomoć Županije, Grada, ministarstava, jer ono što nikako ne želimo i nećemo jest naplaćivati terapiju korisnicima i roditeljima – kaže osnivač i predsjednik KK-s Satir, Ante Lovrić.

Sudjeluju u tradicijskim manifestacijama od Vinkovačkih jeseni do pokladnih jahanja diljem županije, na Đakovačkim vezovima, ali i, primjerice, Dužijanci u Subotici, a u znak sjećanja na stradanje hrvatskih branitelja i civila začetnici su i organizatori konjičkoga maratona "Kukuruzni put" od Vukovara do Nuštra.

KK Satir član je Hrvatskog konjičkog saveza i licencirana sportska udruga za provođenje škole jahanja te organizaciju polaganja jahače dozvole kao i natjecateljske licence. U klubu su zastupljeni preponsko i dresurno jahanje, a dosad su iznjedrili uspješne sportaše poput Tomislava Košutića u dresurnom jahanju ili Nine Bilića i Tene Skokić u preponskom jahanju, a tu su i drugi perspektivni mladi jahači, kao i početnici. Imaju i dobru suradnju s vrtićima, osnovnim i srednjim školama kroz razne programe i projekte pa, primjerice, učenici vinkovačke Zdravstvene i veterinarske škole "Dr. Andrija Štampar" u KK-u Satir obavljaju praktični dio nastave iz predmeta vezanih za njegu konja.

Tia Lovrić, članica Konjičkog kluba Satir Vinkovci, sudjelovala je proteklog vikenda na zagrebačkom turniru "Evago Winter Show", na kojemu je bilo 97 jahača i 108 konja iz Hrvatske, BiH, Srbije, Mađarske i Slovenije. Tia je sa svojim konjem, Silver starom, osvojila dva prva mjesta na natjecanju.

- Prvi turnir ove godine, konji tek ulaze u trening i kondiciju. Naša županija nema zatvoreno jahalište, tako da smo trenirali u Osijeku. Svaki vikend putovali smo za Osijek i pripremali se. Organizacija je sva tri dana bila na visokoj razini. Ovo je svakako veliko iskustvo za nju i Silver stara, riječ je o dobroj odskočnoj dasci za turnire u ožujku i travnju. To su sve pripreme za Državno prvenstvo, koje će biti održano u kolovozu u Osijeku. Nadamo se visokim mjestima, nećemo biti skromni – kaže Ante Lovrić i dodaje kako su na turniru 11-godišnjakinju vodili trenerica Danijela Žuljević i majka Tihana Lovrić.

M. Flego
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OŠ VLADIMIRA NAZORA U ERASMUS+ PROJEKTU

Vinkovački osnovci ugostili španjolske vršnjake

2

DO VALENSA I IZ OSIJEKA I SL. BRODA

Vikend uz glazbu, craft pivo, stare vinile, stripove

3

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen