Regija
PRVI PUT NA TRŽIŠTU

Grad je stavio u prodaju
4 stana i četiri zemljišta
Objavljeno 22. veljače, 2024.
U gradskoj se upravi nadaju da će skupiti dio sredstava za sudske obveze vezane uz ZOIS
BELI MANASTIR - Nešto više od 400.000 eura iznos je početnih vrijednosti osam nekretnina za koje je Grad Beli Manastir nedavno raspisao javni natječaj za prodaju.

Otvaranje ponuda planirano je za 29. veljače, točno u podne.

- Krajnji rok za predaju ponuda je datum i vrijeme otvaranja ponuda, bez obzira na način dostave - poručuju iz gradske uprave, dodajući kako je kriterij za odabir najpovoljnijeg ponuditelja najviši ponuđeni iznos. Od osam ponuđenih nekretnina u četiri slučaja riječ je o građevinskom zemljištu, a u druga četiri o stanovima u gradskom vlasništvu. Najskuplji je predmet natječaja građevinsko zemljište - livada Lajmir, površine 73.454 četvornih metara. Nalazi se u Osječkoj ulici (u blizini Vašarišta), a početna joj je cijena 247.000 eura.

- Osim nje, na prodaju su ponuđena još tri građevinska zemljišta čije su početne cijene oko 7500 eura - navode u Gradu. Sva tri su sličnih dimenzija, približno 450 četvornih metara, a nalaze se u Ulici Antuna Mihanovića.

U ponudi su i četiri gradska stana, čije se cijene kreću od 7850 do 50.800 eura.

- Najskuplji, čija je početna cijena 50.800 eura, nalazi se na Trgu slobode 18. Riječ je o dvosobnom stanu u prizemlju, veličine 92,20 četvorna metra, u kojem su dvije sobe, ostava, kuhinja, blagovaonica, kupaonica i WC, ‘‘B‘‘ energetskog razreda - kažu u gradskoj upravi, dodajući kako se stan može razgledati 23. i 26 veljače od 11.30 do 12 sati. Na istoj adresi, u neposrednom susjedstvu, nalazi se i dvosoban stan ukupne površine 58,10 četvornih metara, po cijenu od 34.500 eura. Dva preostala stana ponuđena na prodaju nalaze se u zgradi na Trgu slobode 29c. Njihove kvadrature su 12,60 odnosno 65,21 četvornih metara, a početne cijene 7850 eura za manji te 42.900 eura za veći. Sudionici natječaja dužni su uplatiti jamčevinu u visini 20 posto početno utvrđene cijene. Onima koji ne uspiju u postupku natječaja jamčevina će biti vraćena, a onima koji kupe nekretninu bit će uračunata u ugovornu cijenu.

Gradonačelnik Tomislav Rob kaže kako su spomenute nekretnine prvi put ponuđene na prodaju. Na upit ima li prodaja gradskog vlasništva veze s odlukom kojom će austrijskim trgovačkim društvima Saubermacher Dienstleistungs i Strabag biti isplaćeno 625.500 eura na ime pravomoćne presude, Rob odgovara kako prodaja dosad nije bila planirana.

Ivica Getto
Mogućnost izgradnje solarnih elektrana
Gradonačelnik Rob kaže da je procjenu nekretnina izvršilo procjeniteljsko povjerenstvo, uz nadzor vještaka. Pri raspisivanju natječaja računalo se na mogući interes potencijalnih investitora za ulaganje u nekretnine koje bi mogle poslužiti za izgradnju solarnih elektrana, a riječ je upravo o livadi Lajmir preko puta Vašarišta, koja je prilično velika, ali i naplavna. Nada se da će biti zainteresiranih i da će na taj način Grad skupiti bar dio sredstava potrebnih za podmirenje sudskih obveza vezanih uz ZOIS. Dodaje kako spomenuti gradski stanovi nisu u sjajnom stanju, ali se uz određena ulaganja mogu dovesti u dobro stanje.

Možda ste propustili...

ZA DOPRINOS RAZVOJU TEHNIČKE KULTURE

Ivani Francuz Godišnja nagrada “Faust Vrančić”

NAŠICE OBILJEŽILE DAN GRADA I ANTUNOVO

Dodijeljene nagrade za humanitarno djelovanje

BESPLATNE ULAZNICE ZA SVE OSNOVNOŠKOLCE

Na bazene u Belom od ovog četvrtka

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana