Osijek
ZAŠTITA OD ZARAZNIH BOLESTI

Svi građani mogu dati svoj doprinos prevenciji
Objavljeno 15. veljače, 2024.
Početkom svake godine, pa tako ni ova nije iznimka, u Gradu Osijeku usvaja se Godišnji program mjera za zaštitu pučanstva od zaraznih bolesti na gradskom području. Njime se utvrđuje provedba obvezne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije, kao posebna mjera zaštite pučanstva od zaraznih bolesti, a na osnovi programa koji sastavlja Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije.

Opće DDD mjere na području Grada Osijeka provode se u objektima koji podliježu sanitarnom nadzoru, a provođenje preventivnih mjera preduvjet je za uspješno smanjenje prijenosnika bolesti i štetnika na nekom području.

U ovom su djelu na prvom mjestu mjere za sprečavanje razvoja i smanjenje broja komaraca na javnim i privatnim površinama. U tom smislu potrebno je uklanjati različite nepotrebne predmete i posude u kojima se nakuplja voda - boce, automobilske gume, limenke, igračke i druge vrste posuda; održavati otvorene bazene, ukrasna jezerca, fontane te održavati zelene površine i uređivati vrtove kako se u njima ne bi zadržavale odrasle jedinke komaraca.

U provođenju preventivnih mjera asanacije pozvani su, uz pravne i fizičke osobe koje obavljaju gospodarsku djelatnost, sudjelovati i svi građani. D.Ku.
Možda ste propustili...

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana