Mozaik
IZVLAČENJE

Hrvatska nastupa u prvom
polufinalu Eurosonga 2024.
Objavljeno 31. siječnja, 2024.
U vijećnici Malmöa održan je ždrijeb polufinala za Eurosong 2024. Hrvatski predstavnik će, kao i lani u Liverpoolu, nastupiti u prvom dijelu polufinala. Prvo polufinale održat će se 7. svibnja, a drugo 9. svibnja. Evo kako je ždrijeb rasporedio države prema polufinalima...

1. polufinale: Australija, Azerbajdžan, Cipar, Finska, Hrvatska, Irska, Island, Litva, Luksemburg, Moldavija, Poljska, Portugal, Srbija, Slovenija i Ukrajina. U večeri prvog polufinala, od država koje su izravni finalisti, glasat će Njemačka, Švedska, Ujedinjeno Kraljevstvo.

2. polufinale: Albanija, Armenija, Austrija, Belgija, Češka, Danska, Estonija, Grčka, Gruzija, Izrael, Latvija, Malta, Nizozemska, Norveška, San Marino i Švicarska. U večeri drugog polufinala, od država koje su izravni finalisti, glasat će Francuska, Italija i Španjolska.

Dora će se održat u studijima HRT-a na Prisavlju. Polufinalne večeri održat će se 22. i 23. veljače, dok je finale na rasporedu u nedjelju, 25. veljače. Hrvatska je na portalu Eurovision World prije objave pjesama bila na 33. mjestu po izgledima za osvajanje Eurosonga, a nakon objave pjesama i spotova izgledi su nam porasli te se Hrvatska nalazi na 26. mjestu. Trenutačno se na spomenutoj stranici najveće šanse za pobjedu daju Ujedninjenom Kraljevstvu, a iza nje slijede Ukrajina, Švedska, Italija te Izrael. T.K.
Možda ste propustili...

SPEKTAKULARAN KONCERT U ARENI

Urban i gudači oduševili Varaždin

TRAILER ZA NOVI FILM S JOAQUINOM PHOENIXOM I LADY GAGOM

Joker više nije sam, s njim je Harley

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DOLAZE SVJETSKA I REGIONALNA BLUES IMENA

Headliner Thrill Blues Festivala je 19-godišnja senzacija iz Velike Britanije

2

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

3

DISKOGRAFSKA SPAJALICA: VLADIMIR KOČIŠ ZEC

Volim napraviti povremeno određene pomake, odmak od nekog svojeg standarda