Regija
NAKON ANONIMNE DOJAVE

Kazna za auto ispred kuće, za PU zapriječio prolazak nogostupom
Objavljeno 26. siječnja, 2024.
Nikola Vuletić kažnjen je s 30 eura za parkiranje na stazi, on se poziva na premalo parkirališno mjesto
ĐAKOVOĐakovčanin Nikola Vuletić, stanovnik đakovačke Ulice Stanka Vraza, ogorčen je, kaže, kaznom koju je dobio za parkiranje svog automobila ispred vlastitog doma.U povodu toga obratio se našoj redakciji uz ocjenu kako je to nepravda u sustavu, da je kaznu za parkiranje ispred svoje kuće dobio neopravdano.

- Duboko sam nezadovoljan zbog nedavno primljene kazne za parkiranje svog automobila ispred vlastite kuće u Ulici Stanka Vraza 61 koju je izdala prometna kontrola u Đakovu. Smatram da je ovaj incident ne samo nepravedan, već i paradoksalan, budući da bi parkiranje ispred vlastitog doma trebalo biti osnovno pravo svakog građanina - navodi Vuletić o situaciji parkiranja pred kućnim pragom, a koja je rezultirala novčanom kaznom od 30 eura.

- Događaj se odigrao u ponedjeljak, 22. siječnja, kada sam primio kaznu zbog parkiranja na nogostupu. Ovo parkirno mjesto, na kojem sam bio prisiljen parkirati, predstavlja prostor ispred mog doma, i stvaranje problema za prolaznike nije bila moja namjera - navodi Vuletić. No dočekala ga je obavijest o počinjenom prekršaju, ispisana nečitkim rukopisnom jednog od policijskih djelatnika Policijske postaje Đakovo, a gdje se za počinjeni prekršaj navodi "Parkiran osobni automobil registracijske oznake DJ...., na površini namijenjenoj za kretanje pješaka", gdje se poziva na Zakon o sigurnosti prometa na cestama.

- S obzirom na to da sam bio ograničen dostupnim prostorom za parkiranje, nisam imao drugu opciju osim dijela nogostupa - pojašnjava Vuletić koji je našoj redakciji dostavio i fotografije koje, kako naovdi, "ilustriraju nedostatak prostora za parkiranje u (njegovoj) ulici".

No to je parkiranje nekoga "ubolo" u oko te je to anonimno dojavio na aplikaciju "Sigurnost i povjerenje". I to ne samo taj slučaj nego i parkiranje još dvaju vozila u istoj, Vrazovoj ulici. Policija je postupila po svim tim dojavama i izišla na mjesto događaja. Doznajemo to u Policijsko upravi osječko-baranjskoj.

Na našu zamolbu da se oglase o ovom slučaju, u tom PU-u ističu da je Policijska postaja Đakovo u ponedjeljak, 22. siječnja, zaprimila dojavu građanina preko aplikacije "Sigurnost i povjerenje" o vozilu parkiranom na nogostupu u Ulici Stanka Vraza u Đakovu, koje je zapriječilo put pješacima.

“Izlaskom na mjesto dojave, policijski službenici Policijske postaje Đakovo potvrdili su istinitost dojave te su na nogostupu navedene ulice zatekli tri nepropisno parkirana osobna automobila. Svima koji su zatečeni u prekršaju ostavljena su izvješća o počinjenom prekršaju iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama", navode u svom odgovoru na naš upit u Policijskojj upravi osječko-baranjskoj.

Kaznom za parkiranje svog automobila ispred kućnog praga ogorčeni Vuletić dodaje kako je uvijek poštivao prometna pravila i propise, no da je ovaj put bio prisiljen prekršiti ih iz nužde.

- Vjerujem da je važno osvijestiti ovu temu i potaknuti raspravu o potrebama građana i prilagodbama sustava koji bi trebao služiti zaštiti njihovih prava, odnosno potrebi prilagodbe pravila parkiranja u situaciji poput moje - poručuje Đakovčanin Nikola Vuletić

Suzana Župan
Iznimke i problem nepravednih kazni
- Shvaćam važnost održavanja slobodnih prolaza na pločnicima, no vjerujem da bi trebalo postojati i razumijevanje za iznimne situacije kao što je ova moja - kaže Nikola Vuletić iz Ulice S. Vraza. Dodaje, odlučio se ovaj svoj slučaj podijeliti na ovaj način s javnošću jer želi, kako kaže, “skrenuti pozornost na problem nepravednih kazni izdanih u ovakvim situacijama”.

Možda ste propustili...

ŽELE SUVREMENIJU TEHNIČKU OPREMU I SOLARNE PANELE

Zbog specifičnog vlasništva SIC se ne može javljati na natječaje

ODANA POČAST POGINULIM BRANITELJIMA

Obljetnica akcije “Baranja”

U OBITELJSKOM CENTRU ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE

Otvaranje je Vrta arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DVADESET GODINA UVESELJAVA BELOMANASTIRCE

Vlasnik lunaparka Omer Šehović: Bolje je zaraditi euro nego potrošiti dva

2

ZASELAK KOJI NI GOOGLE “NE PREPOZNAJE”

Zvjerinjak makadamom na glasovanje do Svetoblažja

3

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko
Vučice i novo raskrižje