Regija
KREĆU ADVENTSKA DOGAĐANJA POD BOŽIĆNIM NEBOM

Na trgu doček Sv. Nikole,
otvorenje klizališta, roštilj
Objavljeno 5. prosinca, 2023.
Bit će postavljenje i donacijske kutije za pomoć teško oboljeloj trogodišnjakinji
ŽUPANJABlagdanski ugođaj stigao je i u Županju. Na središnjem gradskom trgu u srijedu će u 19 sati uz prigodan zabavni program i velik broj djece biti priređen doček Sv. Nikole koji će ih obradovati i darivati. A za roditelje i sve posjetitelje članovi Moto kluba Županja priredit će besplatan roštilj. Organizatori pozivaju građane da dođu i uživaju u druženju, što će biti najbolji uvod u predstojeća adventska događanja u okviru Županjske zimske bajke, koja će trajati od 15. do 31. prosinca.Svjetleće božićno nebo obasjat će trg i dati mu poseban svečarski štih, uz okićeni, oko 11 metara visok bor, koji je darivala županjska obitelj Akalović. Sv. Nikola otvorit će i klizalište – mnogima omiljenu atrakciju u kojoj će moći uživati sve do 6. siječnja, od 17 do 22 sata. Klizat će se u skupinama do najviše 30 sudionika po 30 minuta, uz stanku od 15 minuta za pripremu nove grupe. Klizalište će u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima biti omiljeno okupljalište djece i mladih. Uz minimalnu donaciju od jednog eura svi će moći uživati u radostima i dogodovštinama na ledu. Zabave i veselja u sljedećih mjesec dana zasigurno neće nedostajati, posebice u vrijeme održavanja Županjske zimske bajke, kada će klizati u posebnom ozračju, uz božićne pjesme i mirise kuhanoga vina i slasnih fritula koji će se širiti trgom. U slučaju nepogodnih vremenskih uvjeta, klizalište neće biti otvoreno.

A doček Sv. Nikole na trgu imat će i humanitarni karakter. Moto klub Županja pokrenuo je akciju pomoći malenoj sugrađanki Ivani Jelenić koja se gotovo tri mjeseca bori sa zloćudnom bolešću. Postavit će donacijske kutije i vjeruju da će građani i ovaj put pokazati veliko srce i nesebičnim prilozima olakšati joj tešku borbu za izlječenje.

Pridružili su im se i županjski pčelari, koji će odmah uz bikere postaviti štand s medom, a sav prihod od prodaje ide maloj Ivani.

Marija Lešić Omerović
TROGODIŠNJA IVANA BORI SE S TUMOROM
 
Djevojčica će 12. prosinca napuniti tri godine, ima brata blizanca i najmlađi su od petero djece u obitelji Jelenić. Ultrazvukom joj je, ispričala nam je majka Katarina, 15. rujna dijagnosticiran neuroblastom - zloćudna novotvorina na nadbubrežnoj žlijezdi i hitno je odvezena u Zagreb. Zasad prima samo kemoterapije dok se neuroblastom ne smanji, što je prioritet. Jako je velik i nužno ga je smanjiti zbog ostalih organa.

- Kada smo kod kuće, svaki dan smo u Osijeku u bolnici na kontroli krvi. Padnu joj trombociti, pa ih mora primati, padaju i eritrociti, neutrofili... Unatoč lijekovima koje koristi, zbog kemoterapije od 8. do 14. dana te vrijednosti padaju i stalno smo na kontrolama - kaže majka.

Neuroblastom je zloćudni tumor, razvija se iz nezrelih živčanih stanica koje se nalaze u nadbubrežnoj žlijezdi ili oko nje. Najčešće pogađa djecu u dobi od pet godina ili mlađe.

Možda ste propustili...

DVD MARKOVAC NAŠIČKI URUČIO ZAHVALNICE I PRIZNANJA

Dominik Malovčak novi je predsjednik DVD-a

TRGOVAČKA PONUDA U BELOM MANASTIRU

Nekima svega dovoljno, drugima izbor robe slab

RADIONICA U KUĆI REICHSMANN, NA KORZU

Energetska učinkovitost obiteljskih kuća u Đakovu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROJEKT POŠUMLJAVANJA “VOLIM ŠUME!”

Spačvanskom bazenu 26.000 sadnica drveća

2

SMOTRA I TESTIRANJE LOVAČKIH PASA

Za lov sposobni svi psi, a za uzgoj samo njih 16

3

POLICIJA PROVODI KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE

Pojedinci za informaciju o usmrćivanju Bjelke i Leona nude i tisuću eura nagrade