Osijek
STRUČNI SKUP U POLIKLINICI OTOS-VITA

Obnovljen prostor za fizikalnu terapiju
Objavljeno 4. prosinca, 2023.
Poliklinika Otos-Vita ugovorna je ustanova HZZO-a za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Osijeku koja ove godine obilježava deset godina rada. U tom je razdoblju obavljeno više od 55.000 liječničkih specijalističkih pregleda i više od 1.500.000 fizioterapeutskih procedura.

- U povodu 10. obljetnice u subotu je u našoj poliklinici održan stručni skup za fizioterapeute, na kojemu smo kolege iz suradnih ustanova upoznali s proširenim i obnovljenim prostorijama za provođenje fizikalne terapije, među kojem se posebno ističe prostor za provođenje specifičnih vježbi za skoliozu (Schroth vježbe modificirane po Rigo Conceptu i Barcelona školi za skolioze), po čemu je Poliklinika Otos-Vita poznata u Osijeku i u cijeloj Hrvatskoj. Slavlje Poliklinike prigodno se poklopilo i s Danom grada Osijeka - kaže prim. Đurđica Kesak-Ursić, dr. med., spec. fizikalne medicine i rehabilitacije, ravnateljica Poliklinike Otos-Vita.

Na skupu su izlagali: Josip Ivanda, mag. physioth., glavni fizioterapeut Poliklinike Otos-Vita, o temi "Naših 10 godina: izazovi, uspjesi i budući ciljevi (s naglaskom na specifično tretiranje skolioze)", Maja Vezmarović Bojanić, bacc. physioth., govorila je o temi "Važnost ranog prepoznavanja motoričkih odstupanja kod djece", dr. sc. Slavica Janković Slavica, viši pred. Veleučilišta "Lavoslav Ružička" u Vukovaru, o temi "Osteoporoza kao tiha epidemija - trebamo li promijeniti pristup u vježbanju osoba s osteoporozom?" te Suzana Hodanji, bacc. physioth., o temi "Kompletan kineziterapijski pristup hondromalaciji patele".

- Pedesetak je sudionika iz KBC-a Osijek, OŽB-a Virovitica, Doma zdravlja Slatina te domova zdravlja i drugih ustanova za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Osječko-baranjske županije nakon predavanja obišlo nove prostore u kojima će liječenje pacijenata, ali i rad fizioterapeuta biti olakšani i unaprijeđeni na obostranu korist - istaknula je dr. Kesak-Ursić. I.R.G.
Možda ste propustili...

IZLOŽBA SLIKARSKIH RADOVA U GISKO-U

Stari Osijek u očima amatera iz "Likara"

SNAŠLA IH NEVOLJA, DOGODIO IM SE POŽAR

Pomozite u obnovi kuće josipovačke obitelji Mučel

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRED KBC-OM POSTAVLJENA PRVA OD PET KOMUNIKACIJSKIH PLOČA

Olakšana komunikacija djeci s
govorno-jezičnim poteškoćama

2

LARVICIDNI TRETMANI

Grad Osijek u borbu protiv komaraca opet zajedno sa susjedima

3

POGLED KROZ KLJUČANICU: DAN ZA SREDNJOŠKOLCE NA EKONOMSKOM FAKULTETU

Studiranje nije samo polaganje ispita nego i brojne aktivnosti u udrugama