Autoglas
MK OSIJEK: TRADICIJA SE NASTAVILA 23. PUT

Motomrazovi razveselili male i velike
Objavljeno 5. prosinca, 2023.

Tradicija se, na radost najmlađih Osječana, nastavila za Dan grada Osijeka - stigli su Motomrazovi. Naime, Motoklub Osijek još je jednom organizirao humanitarnu akciju "Motomrazovi 2023.", i opet su došli pred djecu s hrpom prigodnih darova. Riječ je o najstarijem motoklubu na području bivše Jugoslavije, a za ovu aktivnost sami izdvoje novac zajedno sa sponzorima koji ih bezrezervno podržavaju.- Dvadeset treći put smo organizirali humanitarnu akciju za koju znaju svi stanovnici Osijeka. Kada čuju buku motora i vide vozačice i vozače odjevene u kostime Baka i Djedova Božićnjaka, znaju kako je riječ o Motomrazovima - rekao je Zdravko Bošnjak, predsjednik Motokluba Osijek, koji iduće godine slavi 50. obljetnicu, što ga svrstava među najstarije motoklubove u ovom dijelu Europe. Nakon okupljanja u svojim prostorijama u Sportskoj zračnoj luci Osijek, vesela i bučna kolona u crvenom krenula je prema Vinkovačkoj 61 i Domu za odgoj djece i mladeži.

Podijeljeni su pokloni štićenicima koji su sa zanimanjem gledali u povorku, a neki su pokazali i zavidno znanje o motociklima. Druženje je trajalo 45 minuta, nakon čega se kolona uputila do Dječjeg doma Klasje, gdje su uvijek emocije na vrhuncu. Znala su djeca već tjednima da Motomrazovi stižu, pa se željno čekala ta subota. A sreći nije bilo kraja kada su motori zabrundali na najjače.


- Klinci iz Klasja možda se i najviše raduju nama i druženju od oko pola sata. Važno je da uvide kako mogu biti viđeni na posve drukčiji način. Neka i jedno dijete izvedemo odavde na pravi put smatramo da smo svi napravili veliki posao - rekao je Bošnjak. A kada su djeca zajahala motore, pogled na njihova ozarena lica dovoljno je govorio, puna srca i džepovi sa slatkišima.


Nakon posjeta djeci u Zagrebačko ulici Motomrazovi su krenuli prema obnovljenoj Tvrđi, gdje ih je čekala nova publika, roditelji i djeca na Trgu J. Križanića. Bila je to prigoda da se snažni motori, uz dopuštenje policije, provezu i obnovljenom Tvrđom, gdje je promet za motorna vozila zabranjen. Turiranja je bilo, ali paljenja guma, što je inače bajkerski folklor, nije, jer ne bi bilo umjesno ostaviti tragove na svježe popločanim ulicama Tvrđe.


U Tvrđi je Motomrazove dočekao Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika, i sam ljubitelj motocikala. Uslijedilo je darivanje okupljene djece slatkišima i nezaobilazno druženje i fotografiranje. Motomrazovi su najavili kako će puno spremniji s darovima doći i dogodine. M.Bugarić

Možda ste propustili...

ČLAN UPRAVE NJEMAČKOG PROIZVOĐAČA AUTOMOBILA OTVORENO KAŽE

Ručni mjenjači BMW-a idu u mirovinu

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Dva vozila neispravna na cesti

Najčitanije iz rubrike