Osijek
UPALJENA PRVA ADVENTSKA SVIJEĆA U OSIJEKU

Vrijeme iščekivanja i vrijeme nade
Objavljeno 3. prosinca, 2023.

Prvu svijeću na adventskom vijencu postavljenom na osječkom Trgu pape Ivana Pavla II, ispred konkatedrale u nedjelju navečer upalio je mons. Ivan Ćurić, pomoćni biskup đakovačko-osječke nadbiskupije.

Početak došašća obilježen je misnim slavljem u Konkatedrali sv. Petra i Pavla kome su nazočili i predstavnici Grada Osijeka predvođeni gradonačelnikom Ivanom Radićem.

Mons. Ćurić podsjetio je da nova liturgijska godina započinje vremenom došašća, vremenom u kojem svoje duše uzdižemo prema Gospodinu i u kojem smjelo iščekujemo Kristov ponovni dolazak.

- Blagoslovi ove svijeće koje ćemo paliti kao znak svoje gorljive čežnje za susret s otajstvom rođenja Isusa Krista, i daj da se paleći ove svijeće, u svakome od nas, u našim obiteljima i u cijeloj našoj zajednici umnaža svjetlo vjere, život milosti i žar ljubavi, poručio je mons Ćurić.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Tihomir Florijančić je istaknuo da se večerašnjim misnim slavljen na veličanstven način proslavio rođendan grada Osijeka te je zahvalili svima onima koji su ga gradili, stvarali, čuvali, očuvali, branili i obranili prije nas da bismo mi danas u njemu uživali.

- Ušli smo u novo vrijeme liturgijske godine, crkvene godine, ali i novo vrijeme došašća, vrijeme bdijenja, vrijeme iščekivanja i vrijeme nade što upravo simbolizira i prva adventska svijeća. Želim da ta svjetlost bude svim našim sugrađanima simbol pobjede dobra nad zlim, svjetla nad tamom isto tako da se ta nada upali u srcima naših sugrađana želeći im mir i dobro, zaključio je Florijančić. T.Prusina

 

 

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

INVALIDU IZGORIO STAN, POMAŽU MU SUGRAĐANI

U pomoć Heleru priskočili su poduzetnici i kohortaši

2

ZANIMLJIVA NAGRADA NA JEDNOM OD OSJEČKIH KVIZOVA

Hipokrasni kirurzi putuju u Sarajevo

3

SUVENIR OPĆINE BILJE JE “PUN TRBUH”

U godinu optimistično, s puno stranaca, bez napornih komaraca