Regija
IZLOŽBA MALIH ŽIVOTINJA

Golub pismonoša šampion izložbe
Objavljeno 2. prosinca, 2023.
Nagrađena je pasmina golubova, kaže vlasnik Miran Kiseljak, koja je inače slabo zastupljena
DONJI MIHOLJACUdruga uzgajatelja malih životinja Slavonija Donji Miholjac organizirala je tradicionalnu, 24. Međugradsku izložbu malih životinja.Pokazno-prodajna izložba organizirana je u društvenim prostorijama udruge. Bila je to prilika za susret uzgajivača, razmjenu iskustava, ali i predstavljanje najljepših životinja. Na izložbi je bio manji broj izlagača nego prijašnjih godina, koji su izložili golubove, perad, kuniće i ptice. Predstavili su se izlagači s područja Donjeg Miholjca i susjednih općina. Mnogi posjetitelji obišli su izložbu, a tom su prilikom mogli i postaviti pitanja uzgajivačima, na koja su oni rado odgovarali.

I ova je izložba bila prilika uzgajivačima da pred stručnim ocjenjivačima provjere kvalitetu i vrijednost svojih životinja. Unatoč manjem broju eksponata, izlagači su dobili dobre ocjene, a kvalitetni primjerci su i nagrađeni.

Titulu šampiona za najbolji izložbeni primjerak dobio je golub američki divovski pismonoša, a nagradu za uspjeh u uzgoju dobio je njegov vlasnik Miran Kiseljak iz Viljeva. Nagrađenom uzgajivaču to je bilo prvo izlaganje.

- Nagrada mi jako puno znači, jer sam prvi put sudjelovao na ovoj izložbi, a i općenito ovo mi je prvo javno predstavljanje. Drago mi je i zbog toga što je nagrađena pasmina golubova koja je slabo zastupljena na području Donjeg Miholjca, ali i u cijeloj Hrvatskoj. Kao i u svakom uzgoju životinja, potrebno je puno truda i odricanja da bi se došlo do rezultata. Ovom izložbom i nagradom probio sam led, tako da ću sljedeće godine više sudjelovati na izložbama - rekao nam je ponosni vlasnik šampiona izložbe Marin Kiseljak. Nagrade najuspješnjim uzgajivačima dodijelio je Hrvatski savez uzgajatelja golubova, peradi, kunića, ptica i zamorca.

Snježana Fridl
Članstvo se osipa
Udruga uzgajatelja malih životinja Slavonija Donji Miholjac djeluje 40 godina i ima četrdesetak članova. “Zbog starenja članstva, sve lošijih materijalnih prilika i sve zahtjevnijih uvjeta uzgoja očekuje se osipanje članstva”, upozorio je Miroslav Černoga, član Upravnog odbora Udruge uzgajatelja malih životinja Slavonija.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

USITNJENI DO APSURDA

U polje s uputama: Slavonac obrađuje zemlju na 120 lokacija

2

ROĐENA JE 29. VELJAČE

Ivana ima 32 godine, a “pravi” će rođendan danas slaviti osmi put

3

IZLOŽENA OPREMA, TEHNIKA I VOZILA, A POLICIJA JE IZVELA I POKAZNU VJEŽBU

U Županji obilježen Dan civilne zaštite