Regija
NA VRHU PO KVALITETI, PROBLEMA S UPISOM NEMAJU

Vinkovačka Tehnička škola
proslavila je 60. rođendan
Objavljeno 1. prosinca, 2023.
VINKOVCI



Kako svjedoče povijesne knjige, vinkovačka Tehnička škola Ruđera Boškovića osnovana je 1963. godine kao Školski centar metalsko-elektro struke. Tijekom vremena škola je doživjela brojne promjene u programskoj i organizacijskoj strukturi, mijenjala je nazive, a i lokacije. Današnji naziv nosi od 1991., kada je bila u zgradi u Lenijama, gdje je danas Poljoprivredno-šumarska škola, a na sadašnjoj adresi nalazi se od 1993. Prigodnim programom uz brojne goste Tehnička je škola proslavila 60. rođendan.



- Iza toga je puno rada, kao i vizija prethodnih nekoliko ravnatelja, a tim tragom i ja nastavljam. Volimo se pohvaliti da smo tehnički i tehnološki odlično opremljeni i da djeca od toga imaju koristi. Shvatili smo i koliko je važna vidljivost. Želimo da se zna što škola radi i želimo biti integrirani u lokalnu zajednicu preko društvenih mreža i kroz aktivnosti kao što je naš Robodan i slično. U svemu tome cilj nam je privući što bolju djecu - rekao je ravnatelj Zlatko Ruščić dodajući kako škola danas ima stotinjak djelatnika i 750 učenika, moderno je opremljena, jedna od onih koje nemaju problema s upisom učenika te pripada vrhu srodnih škola u Hrvatskoj. Ravnatelj je ponosan što je njegova škola partner u području robotike u projektu Regionalni centar kompetentnosti u (pod)sektoru elektrotehnike i računalstva, čiji je nositelj Elektrotehnička i prometna škola Osijek. Upravo je robotika područje u kojemu je vinkovačka škola na samom vrhu, a želja im je uvođenje novog obrazovnog programa - tehničar za robotiku.

- Imamo opremu za robotiku, imamo opremu za 3D print kakvu, mislim, nema nitko u Hrvatskoj u rangu škola, a koliko smo u tome jaki posebno smo pokazali u vrijeme korone – podsjeća ravnatelj Ruščić. M. Flego
Možda ste propustili...

TIJEKOM ZIMSKIH PRAZNIKA U SŠ MARKA MARULIĆA U SLATINI

Pripreme za maturu i dvije radionice

BIORAZGRADIVI OTPAD

Čeminac dijeli 144 kompostera

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROJEKT „RUŽIČASTE ZLOĆKE“

Invazivne vrste bit će uklonjene na tri lokacije

2

I PČELARSKA UDRUGA “BAGREM” ŽALI SE NA UVEZENI MED

Sve su učestalije krađe košnica

3

BIORAZGRADIVI OTPAD

Čeminac dijeli 144 kompostera