Osijek
IVANA KUNA & ZORAN MAROLIN - LJUBAVNI I POSLOVNI PARTNERI

Osijek svojom aurom osvjetljava svu ljepotu u našoj svakodnevici
Objavljeno 2. prosinca, 2023.
Aura Beauty oaza je ljepote u središtu grada. Ivana i Zoran u njoj su isprepleli ljubav i posao

Dvadeseti travnja 2024. Ivana Kuna i Zoran Marolin prvi bi put trebali postati roditelji. Termin rođenja njihova sinčića igrom slučaja poklopio se s datumom kada su, prije šest godina, ostvarili svoj zajednički poslovni pothvat otvorivši Aura Beauty, oazu ljepote u Strossmayerovoj ulici 13 u Osijeku. Kozmetičarka i ekonomist u sretnoj su vezi 11 godina, a posljednjih su šest i poslovni partneri. Samouvjereni su mladi ljudi, elokventni i elegantni, dotjerani i u izvrsnoj formi, drugim riječima - najbolja reklama za svoj posao.



Kreativka i financijaš



Rođeni Osječani proveli su bezbrižno djetinjstvo u Čepinu, samo nekoliko ulica udaljeni jedno od drugoga. Ivana je u srpnju proslavila trideset, zadovoljna time što je do toga okruglog rođendana uspjela ostvariti sve što je planirala.



“Cijeli sam život okružena ženama - u obitelji i prijateljicama, a i 10 sam godina trenirala odbojku. Naučila sam biti timska igračica, mislim da je i to jedan od razloga zašto, zajedno sa Zoranom, danas uspješno vodim tim od 17 zaposlenica u Aura Beauty. Školovala sam se za kozmetičarku, a poslije sam se dodatno educirala u Reviderm akademiji za Reviderm specijalista za lice. Prije pokretanja vlastitog posla stekla sam dragocjeno radno iskustvo i prošla mnoge dodatne edukacije. Kao mnoge djevojčice, zanimala me kozmetika, šminka, uređivanje, ali s vremenom je to postao interes na nekoj dubljoj razini, a ne samo za vanjštinu. Mislim da imam smisla za rad s ljudima, što je itekako dobrodošlo u uslužnim djelatnostima. Često dobivamo pohvale na račun našeg odnosa prema klijenticama i klijentima", otkriva Ivana.

Zoran dodaje kako su danas i mnogi drugi na visokoj razini što se tiče znanja, odnosno poznavanja svog posla, no ono što čini razliku, što je dodana vrijednost, upravo je znati učiniti da se onaj kojem pružate uslugu osjeća ugodno i da je siguran kako je dobio maksimum za svoj novac. "Također je važno da svaki zaposlenik bude najbolji u svom dijelu posla, da ga voli, da ne dolazi s grčem u želudcu na posao. Ivana i ja dobro se dopunjavamo, ona je kreativka i vizionarka s izrazitim osjećajem za lijepo, a ja sam financijaš zaljubljen u brojke, analize, statistike, tablice, planove..." ističe Zoran.

“Kad sam prije 11 godina pitao Ivanu što bi radila da joj egzistencija nije u pitanju i da joj novac nije prioritet, da može raditi ono što doista voli, bez kalkuliranja, izabrala je baš ovo čime se danas bavimo. Ja sam ekonomist po struci i radio sam 13 godina s ocem koji ima uspješnu i uhodanu tvrtku za procjenu nekretnina, no znao sam da to ne želim raditi do mirovine", iskren je Zoran. Ivana dodaje kako je Zoran u očevoj tvrtki stekao dragocjeno poduzetničko iskustvo, radne navike i poslovnu etiku. "Sve se poklopilo - ja sam znala što hoću i čime se točno želim baviti, a Zoran se želio osamostaliti, baviti se biznisom na svoj način. Aura Beauty omogućio nam je da oboje ispunimo svoje želje", zadovoljna je Ivana. Zoran se, kaže, brzo snašao u kozmetičarskoj djelatnosti, a Ivanin je entuzijazam u tome uvelike pomogao. Ljubav nikada nije došla na kušnju zbog posla.

Osijek je savršen!



Kad su se zaljubili, Ivani je bilo 19, a Zoranu 26. Desetak godina žive u centru Osijeka, tako da su za samo nekoliko minuta hoda u Auri. "Iako smo oboje odrasli u Čepinu, školovali smo se u Osijeku, desetak godina živimo i radimo na osječkoj adresi i osjećamo se u punom smislu Osječanima. Jako volimo svoj život ovdje, tu komociju svakodnevice u centru, blizinu posla, do kojeg ne moramo autom, dostupnost tržnice, na kojoj nabavljamo zdrave namirnice, sva ta lijepa mjesta za izlazak na kavu, parkove, šetnje uz Dravu, vožnju biciklom", nabraja Zoran. "Sestra mi živi u Frankfurtu, no meni se više sviđa u Osijeku jer nije ni premalen ni prevelik. Često ga se opisuje sintagmom ‘grad po mjeri čovjeka‘, što doista i jest, jer većini Osječanki i Osječana pristaje, kako se to kaže, kao saliven", hvali rodni grad Ivana.



Zoran ističe kako razumije ljude, posebice mlađe, koji su otišli u druge gradove i zemlje ako ovdje nisu imali odgovarajući posao. "No ako to imaš riješeno, onda, po meni, nemaš što razmišljati - Osijek je savršen! Priznajem, malo smo se razmazili tim ugodnim i udobnim životom u centru grada." Ivana dijeli tu fascinaciju: "Baš nam je lijepo! Kada su privatni i poslovni život isprepleteni, to zna biti zahtjevno. No to je bila naša zajednička odluka, nismo se upoznali na poslu, nego smo dogovorno odlučili i raditi zajedno, pokreniti zajednički posao." "Tri smo puta renovirali, Auru i stan. Ako smo to preživjeli, nema što nećemo", dodaje kroz smijeh Zoran. U Auri su, naime, od 45 kvadrata došli do 200. "Kako je prostor u dužinu, znamo se zezati da je Aura kao Narnija", duhovito će Ivana.

Svoj odnos prema zaposlenicima oboje smatra kombinacijom prijateljskog i profesionalnog. "Polovina je kadra s nama od početka. Iskreno, nije lagano nikome tko se bavi uslužnim djelatnostima, većina žena kozmetičke struke samozaposlene su osobe, među kojima je pak popriličan broj onih koje se ne educiraju dodatno. Zapravo mi je žao što kozmetički saloni nemaju zvjezdice poput hotela. Naime, u Auri radimo ne samo na stručnom segmentu i kvaliteti usluga nego i na komunikacijskim vještinama", opisuje poslovnu filozofiju Ivana, a Zoran ističe kako njeguju određenu korporativnu kulturu. "Krećemo od sebe - educiramo se, puno čitamo, gledamo puno poslovnih podcasta, želimo biti pravi lideri svom timu. Ako ljudi vide da vi imate energiju, volju i želju, ni vašim zaposlenicima nije ni teško ni mrsko slijediti vas. Znaju me pitati: - Ulažeš u nekoga, a što ako ti ode? Ja pak postavljam protupitanje: - A što ako ostane?" Oboje naglašava kako je u Auri neprekidno otvoren natječaj za zapošljavanje i dobrodošle su kozmetičarke koje žele raditi, ali i učiti.

U šest su godina poslovanja, kažu, prošli mnogo toga i uvjereni su kako imaju pravo reći da se isplati vjerovati u svoj cilj i raditi na njemu. "U poslu smo već iskušali i sputavajuće poslovne okolnosti, kakva je bila pandemija COVID-19, pa i uvođenje eura, ali mi, da tako kažemo, furamo svoju furku. Zamislite, prvi dan lockdowna bili smo počeli radove na proširenju poslovnog prostora! Djelatnice su nakon lockdowna došle odmorne i orne za posao, a Zoran i ja padali smo s nogu", otkriva Ivana.

U ovoj su se fazi poslovanja radije odlučili za najam prostora, nego za kupnju vlastitog. Sada im je važnije ulagati u opremu i edukaciju, dakle u kvalitetu usluge. "Sigurni smo da će nas ta visoka kvaliteta poslije odvesti u nove razvojne projekte. Osim toga, rado učimo i poslušat ćemo iskustva i savjete uspješnih, u poslu dokazanih ljudi", kaže Zoran.

Ljepota posvuda



Ivana ističe kako uvijek ima fokus na nečem pozitivnom. "Mnogi gledaju dalje, prema Zagrebu ili inozemstvu, a ne vide ispred sebe, ne shvaćaju da žive u raju. I u Osijeku možeš uspjeti, pogledaj samo oko sebe, pa i ovdje ima uspješnih ljudi! Usuđujem se reći da smo i mi među njima", odlučna je Ivana, a Zoran to, kao financijaš, potkrepljuje poslovnom statistikom: "Kroz cijelu godinu imamo popunjenost oko 90 posto, a od svibnja do rujna i 100 posto. Imamo velik broj stalnih klijenata, koji su naša baza. Ulažemo dosta i u marketing na društvenim mrežama, što također donosi rezultate. Budući da puno ulažemo i u odnos s klijentima, njihova je preporuka također iznimno važna za stjecanje novih korisnika naših usluga."



U takvom kontekstu, ne boje se budućnosti. Kažu, kada dođe dijete, bit će prilagodbe, ali sigurni su da će im život biti još ljepši. Kao i na poslu, izvrsno se slažu i u svom domu. Partnerski se dogovore o tome tko će kuhati ili spremati iako je Ivana, priznaje Zoran, uspješnija u kuhinji. Također, ima istančan ukus i Zoran joj rado prepušta izbor i svoje garderobe. "Važno mi je samo da negdje usput ne izgubimo sebe kao par i da ne zaboravimo na vrijednost malih stvari", ističe Ivana. Dijete koje nestrpljivo iščekuju unijet će promjene u dinamiku svakodnevice, no tri će srca, sigurno, kucati jednako skladno kao dva. Okruženi ljepotom kod kuće i na poslu, Ivani i Zoranu ne preostaje ništa drugo nego poželjeti da svima svijetli takva - aura.

Ivana Rab Guljaš
Ulaganja u prostor i opremu
 
“Upravo smo realizirali ulaganje u originalni hydrafacial uređaj koji služi za čišćenje, ekstrakciju, regeneraciju i hidrataciju kože lica. Riječ je o najkopiranijem kozmetičkom uređaju na svijetu i tretmani njime najizvođeniji su na svijetu. Njegova je vrijednost poput vrijednosti manjeg stana, doista smo ponosni što ga posjedujemo”, pohvalila se Ivana Kuna.

Bit će to dodatak paleti kozmetičkih usluga koje nude, a posebnost u ponudi je Aura Bridal party, na kojem se klijentice mogu uljepšati za vjenčanje i pritom dobro zabaviti.

Ivana o Zoranu

Jedna divna dobronamjerna duša, mogu reći, moja srodna duša jer, prvi put kad sam ga zagrlila, odmah sam osjetila kao da sam zagrlila nekog “svog”! U ljubavnom i partnerskom odnosu nije lagano ploviti, ali ako su jasni i isti ciljevi, sve se izdrži. Ljubav ipak pobijedi! Detaljan, sistematičan, analizator, pozitivan, mudar, točan, pouzdan, pravedan i veliki lider neke su od osobina koje ga opisuju. Uz njega moja A U R A potpuno svijetli!

Zoran o Ivani

Žena uz koju “rastem” i postajem najbolja verzija sebe. Njezin entuzijazam i hrabrost uvijek su mi inspiracija. Nije lako pratiti njezin tempo, osobnost i želje, ali nitko od mene nije sretniji kad ju vidim sretnu i zadovoljnu. Kada se na nešto namjeri i odluči, vrlo je ustrajna dok to i ne ostvari. Puna je ideja, vrlo je kreativna i empatična. Strastveni je zaljubljenik u posao koji smo odabrali. Izlazak iz komfor zone njezina je komfor zona. Zahvalan sam na svemu što je iza nas, a veselim se svemu zajedničkom što nam dolazi.

Možda ste propustili...

GDJE KUPOVATI U NEDJELJU?

Trgovine koje rade 12. svibnja

NA PRAVOS-U 3. KONGRES STUDENATA SOCIJALNOG RADA

Za svako mjesto čak pet kandidata

U KLUBU KNJIŽARE NOVA

Garmaz predstavlja knjigu o kulenu

Najčitanije iz rubrike