Osijek
OSIJEK 2. PROSINCA SLAVI 237. ROĐENDAN

Podizanjem gradskog stijega počelo obilježavanje Dana grada
Objavljeno 1. prosinca, 2023.

Podizanjem gradskog stijega na središnjem Trgu Ante Starčevića, u petak je počelo višednevno obilježavanje 2. prosinca, Dana grada Osijeka.

Stijeg su na središnji gradski trg donijeli pripadnici povijesne postrojbe "Hrvatski sokol", a na jarbol ga je podigao osječki gradonačelnik Ivan Radić, koji je istaknuo kako Osijek 2. prosinca slavi 237. rođendan, odnosno godišnjicu ujedinjenja tri gradske četvrti - Tvrđe, Gornjeg i Donjeg grada, u jednu gradsku cjelinu 1786. godine.

Najavio je kako je Gradska uprava za Dan grada, 2. prosinca, građanima osigurala besplatni gradski prijevoz, besplatni ulaz u ZOO vrt, gradske bazene i  Hrvatsko narodno kazalište.

Čestitajući svim građanima Radić je kazao kako će, u sklopu višednevnog obilježavanja, u petak uvečer, u povijesnoj gradskoj jezgri Tvrđi biti otvoren osječki Advent.

Dodao je kako će se održati i brojna kulturna događanja, poput izložbe u Galeriji "Waldinger", koncerta gudačkog orkestra u osječkom HNK-u, a nedjelju i sveta misa u osječkoj konkatedrali Sv. Petra i Pavla te paljenje prve adventske svijeće.

Kako je najavljeno, svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu dana grada, na kojoj će zaslužnim pojedincima i ustanovama, biti uručena javna gradska priznanja, održat će se u ponedjeljak 4. prosinca.

(Hina)

 

Možda ste propustili...

KSENIJA ZBOŽIL (1948. - 2024.)

Posvećena kulturi, prosvjeti i športu

GOST SUSRETA UGODE DAMIR DOLEŽAL, PRAVNIK I ZALJUBLJENIK U FOLKLOR

Ponosan na ljubav prema zavičaju i domovini, koje su predstavljali svijetu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TANJA I VALENTIN HORVATEK, UDOMITELJI

Mališanima smo dali dom,
ljubav i sigurnost, zbog
njih možemo biti roditelji

2

GOST SUSRETA UGODE DAMIR DOLEŽAL, PRAVNIK I ZALJUBLJENIK U FOLKLOR

Ponosan na ljubav prema zavičaju i domovini, koje su predstavljali svijetu

3

GRADONAČELNIK ISPUNIO OBEĆANJE

Azilu za pse umjesto tri sada 17 kilovata snage