Regija
INDUSTRIJSKA ZONA U NAŠICAMA

Napreduje gradnja centra
za mlade poduzetnike
Objavljeno 1. prosinca, 2023.
Centar se gradi s ciljem jačanja našičke poduzetničke scene i zapošljavanja
NAŠICE - Zgrada budućeg Centra industrijske zone polako poprima svoje obrise. Centar se nalazi u industrijskoj zoni u Našicama, a radovi su započeli u kolovozu ove godine. Odvijaju se planiranom dinamikom i u tijeku su pripreme za betoniranje stropne ploče prizemlja. Završetak gradnje i otvaranje modernog Centra industrijske zone planirano je u ljeto sljedeće godine. Ukupna vrijednost projekta je 1.450.000 eura.

Centar industrijske zone prostirat će se na više od 2000 četvornih metara, a imat će dvije zgrade, od kojih će jedna biti uredskog, a druga proizvodnog tipa. U Centru će se osigurati poslovni prostori za poduzetnike po povoljnijim uvjetima unajmljivanja od tržišnih, uz osiguravanje administrativne, savjetodavne, tehničke i druge pomoći.

Centar industrijske zone namijenjen je ponajprije mladim inovativnim poduzetnicima te mikro, malim i srednjim poduzetnicima kao odgovor na nedostatak kvalitetno opremljene lokacije, s ciljem da se podigne razina pozitivne poduzetničke klime i rasta zapošljavanja na području grada Našica.


Budućim stanarima i poduzetnicima na raspolaganju će biti moderno opremljeni uredi, a proizvodna građevina bit će namijenjena raznim obrtima. S obzirom na trenutan nedostatak ovakvog gospodarskog sadržaja, vrlo brzo, nakon otvaranja, očekuje se popunjavanje svih prostornih kapaciteta Centra.

Budući Centar posjetio je gradonačelnik Krešimir Kašuba sa suradnicima. Istaknuo je kako je Centar industrijske zone kapitalni projekt za razvoj poduzetništva koji će pružiti moderan prostor mladim poduzetnicima.

- Prije dvije godine započeta je izrada dokumentacije, a lani smo osigurali 50 posto sredstava od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Također, dio sredstava smo osigurali i od Osječko-baranjske županije. Centar industrijske zone izuzetno je važan za naše mlade gospodarstvenike koji u budućnosti trebaju imati početnu poziciju s minimalnim troškovima smještaja kako bi krenuli u poduzetničke vode - kazao je gradonačelnik Kašuba.

Osvrnuo se na važnost Industrijske zone u Našicama.

- Zona obuhvaća prostor od 56 hektara od kojih je 46 kompletno opremljeno i stavljeno u funkciju. Po veličini ubraja se u srednje zone u Republici Hrvatskoj. U zoni posluje dvadesetak privrednih subjekata koji upošljavaju oko 400 radnika. Industrijsku zonu smo počeli izgrađivati prije dva desetljeća, a intenzivnije se počela razvijati prije nekoliko godina. Okuplja mikro, male i srednje poduzetnike. Težnja Grada je sinergija između naših poduzetnika i Nexe d.d., najvećeg privrednog subjekta koji čini jednu pokretačku snagu ne samo Našica i Osječko-baranjske županije nego i cijele regije - istaknuo je gradonačelnik Krešimir Kašuba. Preostalih deset hektara zone planira se komunalno opremiti u sljedeće tri godine.

Snježana Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROJEKT „RUŽIČASTE ZLOĆKE“

Invazivne vrste bit će uklonjene na tri lokacije

2

I PČELARSKA UDRUGA “BAGREM” ŽALI SE NA UVEZENI MED

Sve su učestalije krađe košnica

3

BIORAZGRADIVI OTPAD

Čeminac dijeli 144 kompostera