Regija
U PROJEKTU PREKOGRANIČNE SURADNJE HRVATSKE I BIH

Dom “Sveta Ana” uredio je domske prostorije i stan za svoje punoljetne štićenike
Objavljeno 30. studenog, 2023.
VINKOVCIDječji dom “Sveta Ana” Vinkovci nastavlja rad za dobrobit svojih korisnika, djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi, i ulazi u novo poglavlje projekta “Učionica za život”, a najnoviji je ostvareni projekt prekogranične suradnje Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Završno izvješće o provedbi projekta spremno je za dostavu Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije.“Učionica za život II – Za još vedrije dane u zagrljaju sunca i boja” nastavak je projekta kojemu je cilj povećanje kvalitete prostornih uvjeta za pružanje socijalnih usluga smještaja i poludnevnog boravka koje u Centru “Sveta Ana” pružaju djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

- Drugu godinu zaredom zajedno s Domom za djecu s poteškoćama u tjelesnom i/ili psihičkom razvoju “Marija – Naša nada”, našim partnerima iz Širokog Brijega, prijavili smo se na javni poziv i dostavili projektne prijedloge za Program prekogranične suradnje između RH i BiH. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a odobrilo je financiranje našeg projekta i ove godine u ukupnom iznosu većem od 23 000 eura, od čega je Centru za pružanje usluga u zajednici “Sv. Ana” dodijeljeno 12 222 eura – kažu u vinkovačkom Domu “Sv. Ana” i podsjećaju kako je dodijeljeni iznos utrošen na ličenje zidova spavaonica, dnevnih boravaka, hodnika i blagovaonice i bojenje radijatora u zgradi Centra.

Time se nisu poboljšali samo higijenski uvjeti, nego su stvorene pretpostavke za ostvarenje zadataka estetskog odgoja i djelovanja za razvoj osjećaja za lijepo kod djece, pojašnjavaju u Domu.

Projektni partneri posjetili su Vinkovce i Centar “Sv. Ana” u rujnu, a Vinkovčani su uzvratili posjet Širokom Brijegu od 10. do 12. studenoga. Tijekom posjeta stručni radnici razmijenili su iskustva i primjere dobre prakse, a zasigurno je prekogranična suradnja tih ustanova pridonijela socijalnoj i demografskoj revitalizaciji prekograničnog područja.

Kako bi svojim štićenicima nakon izlaska olakšali proces osamostaljivanja, Dječji dom “Sveta Ana” prije tri godine pokrenuo je projekt “Učionica za život”, a namjera je bila urediti i opremiti zasebnu stambenu jedinicu za smještaj mladih, a uz svesrdnu pomoć velikog broja ljudi, udruga i tvrtki cilj je ostvaren.

Ukupna vrijednost projekta bila je 40 000 eura i uz pomoć donacija dobrih ljudi, udruga i tvrtki Dom je uspio urediti i renovirati stan površine 43,6 četvornih metara koji ima u svom vlasništvu.

Miroslav Flego
Možda ste propustili...

OD 242 PRIJAVLJENIH PRAVO NA POTPORU OSTVARILO NJIH 212

Za kulturu osigurana 131 tisuća eura

BOROJEVCI BEZ STANOVNIKA I NOVIH POKOJNIKA

Izumrlom selu ucrtat će se spomen-groblje u Dilj-gori

ZA UČENIKE I SREDNJOŠKOLCE 314.000 €

Vinkovci četvrti u RH po izdvajanju za stipendije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana