Svijet
ZNAK PRED SJEDIŠTEM SRS-A U HRTKOVCIMA

“Kuća ratnog zločinca”
Objavljeno 28. studenog, 2023.
Aktivisti Inicijative mladih za ljudska prava u Srbiji postavili su ulične znakove s natpisom "Opasnost! Kuća ratnog zločinca!" ispred sjedišta Srpske radikalne stranke (SRS) i ujedno kuće njezina lidera Vojislava Šešelja u srijemskom mjestu Hrtkovci.

Povod je, priopćili su, nova optužnica za nepoštovanje Haškog suda protiv Šešelja i još četvero članova SRS-a. Tom su akcijom željeli upozoriti da je taj kandidat za zastupnika u Skupštini Srbije na izborima 17. prosinca osuđeni ratni zločinac. Njegova će stranka na općim izborima nastupiti samostalno, no na lokalnoj razini koalirat će s vladajućom Srpskom naprednom strankom (SNS), koju je utemeljio i donedavno vodio Aleksandar Vučić. Inicijativa ističe da se ne čudi toj koaliciji. Posljednje izvješće Europske komisije o napretku Srbije k EU-u "naglašava da velik broj medija i stranaka nastavlja davati potporu ratnim zločincima" i upozorava na "njihovu prisutnost u javnom prostoru, u kojem neometano šire govor mržnje".

“Predizbornom koalicijom sa SRS-om vladajući SNS na do sada neviđen način normalizira kampanju zastrašivanja i zločine protiv čovječnosti nad hrvatskim stanovništvom u Hrtkovcima", ističe Inicijativa. H
Možda ste propustili...

58 POSTO BIRAČA GLASALO ZA DODATNU MIROVINU

Švicarci glasali za 13. mirovinu

PREGOVORI NETOM PRIJE SMRTI

Navaljni trebao biti razmijenjen?

PREDSTAVNIK KINE POSJETIO RUSIJU

Ukrajinske bespilotne letjelice napale Krim

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana