Crna kronika
PREDAO EKSPLOZIV, BOMBE, PUŠKE...

Prilikom čišćenja tavanskih prostorija pronašao oružje
Objavljeno 25. studenog, 2023.
Građanin s područja Brodsko-posavske policijske uprave, koji je u četvrtak prilikom čišćenja tavanskih prostorija pronašao oružje i minsko-eksplozivna sredstva, donio je odluku o dragovoljnoj predaji te pozvao policiju. Policajci, stručno osposobljeni za protueksplozijsku, zaštitu od građanina koji je želio ostati anoniman na siguran način su preuzeli ručnu bombu M50P3, 20 ručnih bombi M75 i ručnu kumulativnu bombu M79, dva kilograma eksploziva TNT, deset metara sporo gorućeg štapina, deset detonacijskih kapisla, puškomitraljez M42, poluautomatsku pušku "PAP" te automatsku pušku nepoznatog broja. Riječ je o oružju koje je zaostalo iz Domovinskog rata. Kako je predano policiji, više nije prijetnja sigurnosti građana.

- Ako i vi čuvate neregistrirano oružje ili eksplozivna sredstva, pozivamo vas da se pridružite kampanji "Manje oružja – manje tragedija" te ih bez straha od sankcija predate policijskim službenicima. Upozoravamo da opasna i ubojita sredstva ne ostavljate na otvorenim prostorima u prirodi ili na odlagalištima otpada jer time ugrožavate sigurnost drugih ljudi. Napominjemo da eksplozivna sredstva ne donosite sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihova aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već nakon odluke o dragovoljnoj predaji pozovite policiju na broj 192. Nakon vašeg poziva na adresu će doći policijski službenici u civilu i s vozilima bez oznaka koji će ubojita sredstva sigurno preuzeti, a ujedno će osigurati vašu anonimnost. Odlučite se i vi na dragovoljnu predaju i pozovite policiju na 192! Detaljne informacije o provedbi Kampanje možete dobiti pozivom na besplatan broj telefona 0800 88 92 - pozvala je građane Kata Nujić, glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske.

Istoga je dana zračnu pušku 51-godišnjakinja dragovoljno predala policajcima na području Požege. “Zahvaljujemo svim građanima koji su dosada prepoznali značenje akcije “Manje oružja - manje tragedija” i vratili oružje i eksplozivna sredstva, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost! - poručili su iz Policijske uprave požeško-slavonske. S.Lacić
Možda ste propustili...

u šumi u blizini mjesta Daranovci

Ubilo ga stablo

OPTUŽNICA ZBOG RATNOG ZLOČINA U BILJU 1991.

Udarali i mučili zarobljene vojnike, ubili su trojicu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OPTUŽNICA ZBOG RATNOG ZLOČINA U BILJU 1991.

Udarali i mučili zarobljene vojnike, ubili su trojicu

2

NAKON NAPADA NA TROJE MALOLJETNIKA U VINKOVCIMA

Utvrđen je indentitet napadača

3

u šumi u blizini mjesta Daranovci

Ubilo ga stablo