Regija
NOVI DJEČJI VRTIĆ PRIPREMA SE ZA PRVE POLAZNIKE

Primit će 54 djece, javili su se i roditelji sa slatinskog područja
Objavljeno 24. studenog, 2023.
NOVA BUKOVICANakon što je u predjelu zvanom Meksiko u Novoj Bukovici izgrađen novi dječji vrtić, jedini na području općine, s uređenim okolišem i postavljenim igralima i ogradom, što znači da je vrtić u potpunosti osposobljen za rad, općinski načelnik Tomislav Bračun objavio je poziv za inicijalni upis djece u vrtić.

Podsjetimo, uz savjetodavnu podršku Poduzetničkog inkubatora VPŽ-a, Općina Nova Bukovica prijavila je projekt izgradnje dječjeg vrtića u Novoj Bukovici na natječaj za tip operacije 7.4.1. "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu" 2021. godine. Projektom vrijednim 7.711.955,56 kuna željelo se kroz Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj pridonijeti ostvarenju preduvjeta za demografsku obnovu općine Nova Bukovica, pa je izgrađen dječji vrtić za 54 djece i zapošljavanje devet osoba. Tijekom ove godine realiziran je i "Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića" kojim je opremljeno dječje igralište novoga vrtića uz sufinanciranje Središnjega državnog ureda za demografiju i mlade, sa 147.842 kuna, odnosno 19.622,01 eura. Nabavljena je nova fiksna oprema i vanjski teren opremljen je fiksnim modulima za dječja igrališta, čime je omogućen dodatni razvoj, unapređenje i raznolikost prostora za igru i dodatne jednostavne sportske aktivnosti, kako je i planirano.

Kako bi se formirao popis potencijalnih polaznika vrtića, pozvani su svi roditelji koji su zainteresirani za upis djece u vrtićki i jaslički program te program predškole da se prijave slanjem odgovarajućih obrazaca u Općinu Nova Bukovica zaključno sa 22. studenoga. Tekst poziva i način prijava objavljen je na općinskim mrežnim stranicama.

Prema riječima načelnika Tomislava Bračuna, novoizgrađeni vrtić u Novoj Bukovici dobio je uporabnu dozvolu, a odluka o osnivanju ustanove bit će donesena na prvoj sljedećoj sjednici Općinskog vijeća u prvoj polovini prosinca. Inicijalni popis potencijalnih polaznika potreban je kako bi se mogao odrediti broj vrtićkih skupina, broj potrebnog osoblja za funkcioniranje vrtića, cijene usluga i vrijeme početka rada.

Potrebu postojanja predškolske ustanove uvjetuje i trend sve kasnijeg stupanja mladih osoba u brak i njihove sve kasnije prinove. Naime, dok su bake koje su vrlo često čuvale djecu nekad postajale bake s 40 ili 50 godina života pa im to nije bio problem, današnje bake imaju 60 i više godina, a u toj dobi nije lako ispunjavati zahtjevne dječje želje. Dosad je pokazano vrlo dobro zanimanje roditelja za upis djece u vrtić. Prijavljeno je 32 djece s područja Općine Nova Bukovica, jedno dijete iz Mikleuša, jedno iz Voćina i čak devetero djece s područja susjednoga grada Slatine, što znači da je roditeljima potrebna vrtićka usluga, a nisu je mogli ostvariti u svome gradu. P. Žarković
Možda ste propustili...

SPECIJALNA IZLOŽBA PASA FCI GRUPE 3 I FCI GRUPE 9 BIT ĆE 25. SVIBNJA

Kinološko društvo utrostručilo članstvo

ORAHOVAČKA DIJABETIČKA UDRUGA “ZDRAVLJE”

Pomažu oboljelima i upozoravaju zdrave na opasnost od dijabetesa

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana