Osijek
ČEPINSKI SUNCOKRETI OVOGA VIKENDA

Čuvari tradicijske kulture i običaja
Objavljeno 26. rujna, 2023.
Na školskom će se igralištu OŠ "Vladimir Nazor" Čepin, u Kalničkoj 17, održati 22. Čepinski suncokreti, pa već uvelike traju pripreme za tu najveću čepinsku priredbu. Prema riječima općinskog načelnika Dražena Tonkovca i Antuna Blaževića, predsjednika KUD-a "Ivan Kapistran Adamović" Čepin, pozvani su izlagači koji se žele promovirati svojim uslugama i proizvodima da se prijave.

- Općina Čepin i Kulturno-umjetničko društvo "Ivan Kapistran Adamović" Čepin organiziraju 22. Čepinske suncokrete, koji će se održati 29. rujna (petak) i 30. rujna (subota). Tom će prigodom priredba biti dodatno obogaćena gastroponudom. U sklopu Suncokreta za petak je organizirano kuhanje fiša i besplatna podjela posjetiteljima, a za subotu je organizirano kuhanje čobanca, koji će također svi moći besplatno kušati. Kuharskim ekipama Općina Čepin osigurava ribu i meso, drva za loženje, a natjecatelji donose svoj kotlić i sve začine i dodatke. Pozivam goste da nam se pridruže u Čepinu - poručuje Tonkovac.

Na Čepinskim suncokretima predstavit će se izlagači obrti, OPG-ovi, zadruge, ustanove, udruge, domaće radinosti i drugi na za to postavljenim štandovima 29. rujna od 17 do 21 sat i 30. rujna od 18 do 21 sat.

- Bit će ića, pića i odlične zabave, kulture, običaja, kao i uvijek, bit ćemo dobri domaćini. Čepinski suncokreti održavaju se pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije, a pod medijskim pokroviteljstvom Glasa Slavonije. U petak u 16.30 počinje program vrtića i škola, u 18 sati su Mali čepinski suncokreti, u 20 sati veliki je koncert KUD-a "I. K. Adamović", a u 21 sat nastupaju LEGE, uz podjelu fiša. Usporedno se prvog dana od 17 do 23 sata održava Turnir u boćanju BK Čepin. U subotu u 18 sati je Smotra folklora, u 21 sat nastupit će Giuliano i diktatori, uz podjelu čobanca svim posjetiteljima - najavljuje Antun Blažević pozivajući sve ljubitelje tradicijske kulture na dvodnevni boravak u Čepinu. D. Pejić
Možda ste propustili...

SIGURNIJI PROMET U OPĆINI ERNESTINOVO

Zbog pet otresnica nema više blata na cesti

“KUHAČEVCI” PROSLAVILI 102. DAN ŠKOLE

Publika nije izdržala, skočila je na noge pa zaplesala valcer

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PETERO JE LAUREATA UZ DAN GRADA

Gordani Kralik nagrada za životno djelo, priznanje Hvidri, vatrogascima Radiju Osijek i Zvonku Borbašu

2

DOZNAJEMO: STIŽE NOVA RASVJETA ZA PJEŠAČKI MOST

Pola mosta i dalje je u mraku

3

U SUBOTU JE PROSINAČKI SAJAM ANTIKVITETA

Unikatno sajmovanje za Dan grada