Regija
VIA LANI DONIJELA GOTOVO 7 MILIJUNA EURA

U sljedeće dvije godine Vinkovci veliko gradilište
Objavljeno 23. rujna, 2023.
VINKOVCIGradonačelnik Ivan Bosančić na sjednici Gradskog vijeća u petak osvrnuo se i na politikantska događanja na 58. Vinkovačkim jesenima, režirana iz oporbe i Živog zida, kojima su oporbenjaci, ocjena je vladajućih, željeli zasjeniti uspješnu manifestaciju.

- Vinkovačke jeseni netko je davno, prije 58 godina, napravio da predstavi tradicijsku kulturu, naš kraj i naša bogatstva, naš ples, da predstavi Slavoniju onim što ona jest, a to sigurno nije ni Živi zid ni Vilibor Sinčić ni Kajkić ni Domovinski pokret, koji je očito u službi Gorana Kajkića i Živog zida. Očekuje se da jedan gradski vijećnik Živog zida, Goran Kajkić, ujedno i asistent Vilibora Sinčića u Europskom parlamentu, da čovjek ima određenu razinu poštovanja prema gradu u kojemu je gradski vijećnik, razinu poštovanja prema ljudima koji pripremaju takvu manifestaciju, poštovanja prema svim sudionicima Vinkovačkih jeseni, govorim tu o više od 70 društava, ljudi koji su iz Dubrovnika potegnuli 1000 kilometara da bi sudjelovali, i onda oni to koriste za jedan jeftini populizam i politikanstvo razvlačeći nekakve transparente – rekao je Bosančić podsjećajući kako je prepun grad u desetak dana imao snažan utjecaj na gospodarstvo Vinkovaca.

Uz nekoliko financijskih izvješća, vjećnici su podruprli odluke o raspolaganju gradskim nekretninama, prenamjeni zemljišta, najpovoljnjim ponudama za zakup zemljišta i dr.

Čak 48 projektnih prijedloga ukupne vrijednosti gotovo 7 milijuna eura rezultat je rada Razvojne agencije grada Vinkovaca VIA-e u 2022. godini, izvijestila je gradske vijećnike direktorica Danijela Slipčević. Ugovori o sufinanciranju potpisani su za realizaciju 6 milijuna eura, a istovremeno se provode projekti iz prethodnog razdoblja ukupno teški 17 milijuna eura.

- Grad Vinkovci u iduće dvije godine bit će veliko gradilište. Gradit će se vrtići, nove škole u Novom Selu i Radićevu bloku, dograđivati postojeće školske objekte s ciljem osiguranja uvjeta za jednosmjensku nastavu do 2027., otvoreni bazen i otvorena tržnica, prva 33 hektra nove industrijske zone, Sportsko-rekreacijski park Papuk. Sve što smo ove dvije godine pripremali u iduće dvije ide u realizaciju - najavila je Danijela Slipčević. Gradonačelnik Bosančić dodao je kako je potpora Vijeća i gradske uprave osnivanju Agencije bila mudra odluka i vjeruje kako su nabrojenim rezultatima i referencama djelatnici VIA-e budućnost grada jer daju perspektivu rasta i razvoja. M. Flego
Možda ste propustili...

ZA POSEBAN DOPRINOS U ZDRAVSTVU

Zlatna plaketa liječniku Podiću

SLAVE SVOJ DAN I NIZOM GLAZBENIH MANIFESTACIJA

Za Dan grada Našica klapa Rišpet, rock, Lole, tamburaši, folklor...

HERCEGOVAČKA ZAVIČAJNA UDRUGA “HERCEG STJEPAN” POŽEGA

Donacija za još bolju skrb o djeci

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana