Osijek
PROTIV KOMARACA POTROŠENO 1.475.000 €

Nagodinu u borbu i flotom dronova
Objavljeno 22. rujna, 2023.

Nagodinu, moguće je, da se se u borbu protiv komaraca uključi i eskadrila dronova koja bi, zujeći nad Osijekom umjesto komaraca, rješavala tretiranje nepristupačnih površina. O tome je u petak, najavljujući mogući posljednji ovosezonski tretman komaraca sa zemlje, govorio na konferenciji čelni čovjek u ljetošnjoj akciji Osječana protiv komaraca, dogradonačelnik Dragan Vulin. Ove je godine samo testno iznad Halaševa poljoprivrednim dronom ispuštano larvicidno sredstvo, ali su se kroz močvarne, kao i kroz površine prekrivene dva puta izlivenom Dravom "dezinsektori" probijali i s dvije amfibije.Rekapitulirano, nakon sinoćnjeg tretmana, možda i posljednjeg, pogledom u "gradski novčanik", od 1,5 milijuna eura ostalo je oko 25.000 eura.

Zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin izvijestio je kako je Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije izdao osam novih preporuka za adulticidno tretiranje komaraca sa zemlje, koji su se proveli sinoć na području Josipovca, Višnjevca, Sarvaša, Nemetina, Podravlja, Klise, Tvrđavice, Tvrđe i Juga 2.

– U srijedu, 20. rujna, najveći broj komaraca po klopci bio je u Sarvašu (4606), Nemetinu (2937), Podravlju (1929), Klisi (1672) i Tvrđavici (668), a najmanje u centru grada (9). Na temelju ovih podataka NZJZ OBŽ izdao je osam novih preporuka i s tim preporukama u ovoj smo godini proveli ukupno 183 tretmana suzbijanja komaraca - istaknuo je zamjenik gradonačelnika Vulin.

– Zaključno s tim tretmanima, kada uzmemo u obzir i monitoring i provedene tretmane na području grada Osijeka, sufinanciranje onih tretmana na temelju sporazuma na području susjednih općina koji su također pomogli u smanjivanju broja komaraca, ukupno je utrošeno 1.475.000 eura - dodao je.

Zamjenik gradonačelnika Vulin zaključio je kako je borba protiv komaraca ove godine dala svoje rezultate te da su utrošena sredstva opravdana, jer su omogućila da se veći dio ljeta u Osijeku moglo boraviti na otvorenome.D. Pejić
Možda ste propustili...

SVEČANO OTVOREN OHBP KBC-A OSIJEK

Plenković: Nakon OHBP-a gradit ćemo moderni KBC

OBLJETNICE VOJNE POLICIJE

Ponosni na svoj ratni put

U SUBOTU JE PROSINAČKI SAJAM ANTIKVITETA

Unikatno sajmovanje za Dan grada

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

URBANISTIČKO-ARHITEKTONSKI NATJEČAJ

Traže se ideje za novi život OLT-a

2

8. JEAN MONNET NA PRAVOS-U

Projekt o rodnoj ravnopravnosti vrijedan 22.000 €

3

PETO IZDANJE MILENIJSKOG NATJECANJA

Futur kreativne industrije