Osijek
LJUBAVNA PRIČA IZ OSIJEKA

Vatrogasac sa velike visine zaprosio curu, rekla je DA
Objavljeno 21. rujna, 2023.
Tomislav je bio u noćnoj smjeni, a Sara kod kuće. A onda joj je dečko pokucao na prozor na 4. katu s prstenom u ruci

Društvene mreže zapalila je snimka Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka na kojoj je vatrogasac Tomislav Zubčić s pomoću vatrogasne košare zaprosio svoju djevojku Saru. Prosidba, koja se dogodila u ponedjeljak, vrlo je brzo postala prava osječka ljubavna priča.Budući da je zaposlenik postrojbe punih 12 godina, Tomislav vjeruje kako to nije profesija, nego način življenja, pa je tako odmah znao da prosidba mora biti vezana uz vatrogasce. Planovi su počeli već u svibnju, kada je Tomislav predstavio svoju ideju šefovima, a razmišljao je, kaže, o svim detaljima.


- Nadređenima se jako svidjela ideja, a neki od mojih kolega čak su se ranije vratili s godišnjeg kako bi nam pružili podršku, to je moja druga obitelj. Budući da smo mi kao djelatnici postrojbe često razmješteni na nekoliko lokacija, čekao sam da se okupi dovoljan broj ljudi, jer sam htio da i oni budu ondje. Bilo mi je važno i vrijeme, jer kiša može omekšati tlo i otežati stabilizaciju vatrogasne košare, ali na kraju je bilo prekrasno - govori Tomislav. Doista, snimka prikazuje Tomislava kako se tijekom noći u košari podiže do četvrtog kata i Sarina stana, a nakon što je, oduševljena, podignula rolete, Tomislav ju je zaprosio i rekla je - DA!

 - Nije ništa slutila, te večeri sam radio noćnu, a kako u postrojbi često imamo taktičke vježbe u kojima simuliramo spašavanja, mislila je da je to jedna od tih situacija. Tek kada sam izvadio prsten i zaprosio ju, shvatila je o čemu se radi, a ubrzo se oglasila sirena i stigao pljesak kolega u podnožju zgrade. Sara kaže da joj je bilo savršeno i presretni smo. Iako smo se susreli s negativnim komentarima, želimo pokazati kako vole osječki vatrogasci - ističe Tomislav.

Elena Lukić
Možda ste propustili...

IZLOŽBA U STAROJ PEKARI

Šuma kako ju vide - šumari

SVJETSKI DAN DARIVATELJA KRVI

Sastanak Kluba 100

GRAĐEVINSKI I ARHITEKTONSKI FAKULTET

Promovirano ukupno 173 studenata

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VRHUNAC JE VODENOG VALA

Drava poplavila lijevu obalu, na oprezu u vikend-naselju

2

NISU ZA PUTNIKE, NEGO ZA OBUKU NOVIH VOZAČA

Tramvaji su opet na tračnicama

3

NA POTEZU OD PRENJSKE DO KOZJAČKE

Vodovodni radovi u Kolodvorskoj ulici