Osijek
DVODNEVNI PROGRAM ZA DJECU I MLADE

Ivanka i Mrle stižu na Plavi svemir s “Razdragancima”
Objavljeno 22. rujna, 2023.

Najava kišnog poslijepodneva razlog je premještanja poslijepodnevnog subotnjeg programa manifestacije Plavi svemir u petak, 22. rujna, navečer. Ne zaboravimo, vrhunac dana bit će u 18 sati, zajedničkim nastupom više od 150 osječkih glazbenika i 100 plesača na Trgu pape Ivana Pavla II., koji će izvesti dvije skladbe. Prva je pjesma "Zamisli život u ritmu muzike za ples", a druga je "Plavi svemir", za koju je riječi napisala Daliborka Pavošević iz Udruge obitelji djece s autizmom "DAR". Plesnu će improvizaciju voditi Gordan Marijanović, glumac Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku, a zatim slijede glazbene i plesne izvedbe.Od 19 do 20 sati organizira se rock-koncert za djecu bračnog glazbenog para - Mrleta (Let 3) i Ivanke Mazurkijević pod nazivom "Kišni razdraganci". "Horizonti svijeta", plesni program koji će okupiti izvođače i stilove sa svih kontinenata, bit će održan odmah nakon zajedničkog glazbenog nastupa svih osječkih glazbenika i plesača i rock-koncerta, na Trgu ispred konkatedrale. Na istom mjestu, od 20 sati, imat ćemo prigodu uživati u "Flamenco en Vivo", koji će nam predstaviti Nina Čorić, Teo Mandžuka i Mitja Obed. LED Show "Mariposa Experience" izvest će Margot Goleš, Antonija Čelan Karuza prikazat će "Mistični ples daleke Indije", a u ritmu sambe nastupit će Sara Vargović u pratnji RITMOS-a. "Kraj svijeta", na osebujan način, predstavit će osječki Plesni studio Shine.

Također u petak, ali od 16.30, secesijski zdenac postat će mjesto osječkog sporta za sve generacije. Građani će se moći pridružiti treninzima kluba Bad Shadow Muay Thai, Karate kluba Osijek, eLeMent-centara za edukaciju i rekreaciju, Judo kluba Mladost Osijek, Karate kluba Osijek, a trening za "sive stanice" omogućit će Osječki šahovski savez. U blizini će biti i radionica slikanja za umirovljenike, "Marion Plavec: Moj zdenac". Od 17 do 18 sati od zdenca i oko osječkih parkova bit će održana utrka građana "Urban Revolution Run by Run4Fun". U Osnovnoj školi Frana Krste Frankopana od 16.30 do 18 sati održat će se Sajam slobodnog vremena za djecu i roditelje, uz radionice, degustacije i prezentacije. Meritas i Jelena Radan, zajedno s učenicima škole, predstavit će svoju pjesmu "Mundo putuje u Osijek". Po gradu će biti postavljene i zanimljive instalacije koje je izradio Boris Sekulić o temi "Ljudi", a "In Da Sofa: Urbanu vrtnu furku" osigurat će Kreativna agencija Adverta.

Prijepodnevni program predviđen za subotu, 23. rujna, od 9 do 12 sati, u parku Oscara Nemona i parku Zrinjevac, održat će se prema rasporedu, koji je moguće naći na društvenim mrežama. Između ostalog na rasporedu su različite umjetničke radionice, gastronomske, sportske i druge. Sudjelovanje u svim programima je besplatno i nije potrebna prethodna prijava. E.Lukić
O EHHUR PROJEKTU
Grad Osijek, udruga Breza, Građevinski i arhitektonski fakultet Osijek te Fakultet strojarstva i brodogradnje iz Zagreba, zajedno s partnerskim organizacijama iz sedam EU zemalja, provode trogodišnji projekt Eyes Hearts Hands – Urban Revolution, financiran iz Programa za istraživanje i inovacije - Obzor Europa, kojemu je cilj učiniti gradove uključivima, sigurnima, otpornima i održivima. Poseban je naglasak stavljen na siguran pristup zelenim i javnim površinama za žene, djecu, starije osobe te osobe s invaliditetom. Projekt promovira građanski aktivizam u različitim područjima: stvaralaštvu, tradiciji, zanatima, znanosti, obrazovanju, sportu, poduzetništvu, kulturi, umjetnosti, kao i uključivanje djece, mladih te odraslih osoba s posebnim potrebama i invaliditetom. Plavi svemir obilježava EU tjedan mobilnosti i održivoga razvoja, a cijeli projekt EHHUR traje tri godine.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PETERO JE LAUREATA UZ DAN GRADA

Gordani Kralik nagrada za životno djelo, priznanje Hvidri, vatrogascima Radiju Osijek i Zvonku Borbašu

2

DOZNAJEMO: STIŽE NOVA RASVJETA ZA PJEŠAČKI MOST

Pola mosta i dalje je u mraku

3

U SUBOTU JE PROSINAČKI SAJAM ANTIKVITETA

Unikatno sajmovanje za Dan grada